Fényképezés mesterfokon

Szerző • 2015-04-04 • Hírek, Kultúra Fényképezés mesterfokon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva924

Kiállítás, koncert, szakkör – Nádasdi Mihály szobrászművész a Fehéren Feketén galéria vezetője teret enged a művészeteknek. Kiállítóteréből legutóbb fotóstúdió alakult.

Oksotelefonok, tabletek, laptopok, fénykepezőgépek… Ma már szinte mindenkinek ott lapul a zsebében vagy a táskájában a modern kor technikai eszközeinek egy-egy elengedhetetlen darabja, amivel folyamatos információcserét bonyolíthat másokkal.

Hívások, üzenetek, képek – azonnal. Vajon a technikai eszközök háttérbe szorítják a valódi értékeket? Hogyan válhat egy kép funkcionálisból művészivé? És hogyan használjuk ehhez megfelelően a technikát? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattak azok, akik részt vettek Hoós Jenő fényképészeti mesterkurzusán a Fehéren Feketén Galériában.

foto01_bent

A galériába lépve, a derítőlámpák fényében az érdeklődőket szemkápráztató vakuvillanások fogadták, miközben egy lelkes amatőr mosolygott a vászon előtt. Majd változott a díszlet, arrébb kerültek a lámpák és cserélődtek a modellek, de végül mindenkiről született egy-két jó kép. Mindeközben persze Hoós Jenő szakmai tanácsokkal látta el az amatőr fotósokat és a fényképezőgépek megfelelő beállításában is segített.

Ezen a délutánon az érdeklődők betekintést nyertek abba, hogyan dolgozik a művész és a rá jellemző eszköztárból is megismertek néhány műhelytitkot. Segítségére Heltai Eszter volt, aki a galéria egy korábbi kiállításán első helyezést ért el fotójával.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva