Fényünnep – ajándék hóval

Szerző • 2018-12-18 • Hírek, Könnyű Fényünnep – ajándék hóval bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva654

Éppen tíz éve, hogy a BKK először indította útjára az ünnepi időszakban a fényvillamost. A 42-es és az 50-es vonalra december 15-én érkeztek a kivilágított szerelvények.

Mintha az időjárás is szeretett volna csatlakozni az ünnepléshez, hiszen a havazás mindig adventi-karácsonyi hangulatba ringatja az embereket. Éppen december 15-re borult hóba a főváros, azon a napon, amikor megérkezett a 42-es és az 50-es villamos vonalára az úgynevezett fényvillamos. A BKK az ünnepi időszakban fénydíszítéssel lát el szerelvényeket, és így indítja útjára azokat a fővárosi vonalakon.

Az UV típusú motorkocsit 1956-ban állította forgalomba a fővárosi közlekedési vállalat – nem véletlen tehát, hogy ezt a típust díszítik fel és indítják el újra az október 23-i ünnepen is. Mivel a típus évtizedeken át szolgálta a budapestieket, mára a város egyik ikonjává vált. Az idősebbeknek nosztalgikus élmény annyi esztendei kihagyás után ismét felkapaszkodni rá, a fiatalok, a turisták pedig „Waw, retro!” felkiáltással fényképezik kívül-belül.
Aki lekéste a december 15-i pestszentlőrinci ünnepi járatokat, a BKK honlapján utánanézhet, hogy hol pótolhatja az élményt.

bp18.hu, K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva