Repüléstörténeti ereklyéket adományozott a Közlekedési Múzeumnak a Budapest Airport

Szerző • 2020-04-08 • Hírek, Közlekedés, Kultúra Repüléstörténeti ereklyéket adományozott a Közlekedési Múzeumnak a Budapest Airport bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva354

Egy használatból kivont tűzoltóautót, a ferihegyi repülőtér első telefonközpontját és más repüléstörténeti relikviákat adományozott a Közlekedési Múzeumnak a Budapest Airport Zrt. Az együttműködésnek köszönhetően a polgári repülés történetének ereklyéi a jövőben a múzeum gyűjteményét gazdagítják majd. A közlemény szerint többek között Ferihegy első telefonközpontja, egy hetvenes évekbeli tűzbelépő ruha és régi, “lapozós” járatinformációs táblák kerülnek hamarosan a közlekedési közgyűjtemény tulajdonába és szakmai felügyelete alá.

A Budapest Airport ezek mellett különböző mérőeszközöket, az irányítótorony valamikori rádiós műszereit, valamint egy használatból kivont tűzoltóautót és egyéb érdekes ritkaságokat adományozott a múzeum részére.

A mostani támogatás előzményeként a repülőtér tavaly egy közúti munkálat során előbukkanó húszéves Malév reklámtáblát adományozott a Közlekedési Múzeumnak.

A megállapodás értelmében a Budapest Airport a régi exkluzív repülőtéri várók hangulatát meghatározó díszítőelemeket is átadja a közgyűjtemény számára, beleértve a valamikori kormányvárót díszítő tapétát, bútorokat és különböző műalkotásokat, sőt még a 2. terminál mennyezetét díszítő nevezetes madárraj-installáció fennmaradt részletei is a múzeum tárlatát gazdagítják majd – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva