Figyelem! Ha ön Erste bankos, készüljön egy kis szünetre

Szerző • 2017-02-02 • Hírek, Közélet Figyelem! Ha ön Erste bankos, készüljön egy kis szünetre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva598

Az Erste Bank a Citibank lakossági ügyfeleinek zökkenőmentes átvétele érdekében február 4-én és 5-én, szombaton és vasárnap rendszerfejlesztést végez az elektronikus rendszerein, hétfőn pedig bankszünnapot (könyvelési és pénztári szünnapot) tart.

Ezek miatt 4-én, 5-én és 6-án a telefonos ügyfélszolgálatok, valamint az elektronikus banki szolgáltatások és alkalmazások működése szünetel, illetve valamennyi Erste bankfiók és megyei vállalati iroda zárva tart. A bankkártya-használatot (fizetés, ATM-es készpénzfelvétel) és telefonos bankkártya-letiltást viszont nem érinti a rendszerfejlesztés – írja az MTI.

Az Erste Bank minden olyan Citibank-ügyfél bankkártyáját postára adta idén januárban, aki a Cititől megy át az Erstéhez, és már korábban levélben azt javasolta az ügyfeleknek, hogy az átadás napjaiban mindkét bankkártyájukat tartsák maguknál.

A régi, citibankos kártyák mindaddig használhatóak, amíg a Citibank nem küld sms-t a kártya leállításáról. Az új, Erste-bankkártya élesítéséről az Erste Bank küld sms-t az adatátadást követően. A bank a kártya mielőbbi aktiválására kéri ügyfeleit: ezt az első, PIN-kódot igénylő vásárlással vagy ATM-nél történő egyenleglekérdezéssel lehet megtenni, változatlan PIN-kóddal.

Az új, erstés bankszámlaszámukat az ügyfelek az Erste NetBankban találják meg, vagy a Citibank januárban kiküldött tájékoztató levelében. Az Erste NetBank kezdeti jelszót ugyancsak sms-ben küldik ki az ügyfeleknek. A netbankba először kedden reggel 8 óra után, vagyis a rendszerfejlesztés lezárása után lehet belépni.

Az Erste Bank 2015 szeptemberében jelentette be, hogy megvásárolja a Citibank magyarországi lakossági és hitelkártya üzletágait, a tranzakciót 2015 decemberében hagyta jóvá a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Fotó: tozsdeforum.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva