Figyelem! Jövő keddtől nyári menetrend

Szerző • 2015-06-13 • Hírek, Közlekedés Figyelem! Jövő keddtől nyári menetrend bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva834

Június 16-án, kedden a tanítási szünetben érvényes menetrend lép életbe a fővárosi tömegközlekedésben. A változás főként általában a hétköznap reggeli és a délutáni csúcsidei indulásokat érinti.

2015. június 16-ától (keddtől) – az oktatási intézményekben életbe lépő nyári szünet kezdetétől – a fővárosi tömegközlekedési járatok a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek – olvasható a BKK.hu oldalon.

A megállókban kihelyezett, illetve a BKK honlapján is elérhető menetrendi táblákon ettől a naptól – a külön nyári menetrenddel is rendelkező járatok esetében – a világoskék csíkozással jelölt indulásokat kell figyelni. Amelyik járatnak nincs nyári tanszüneti menetrendje, azon a vonalon továbbra is a már megszokott követési idővel közlekednek a járatok. A tanítási szünetben érvényes menetrend általában a hétköznap reggeli és a délutáni csúcsidei indulásokat érinti, amelyek igazodnak az év ezen időszakában jellemzően csökkenő utasforgalomhoz. A járatok hétvégi követése alapvetően nyáron sem változik.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felhívja a figyelmet arra, hogy webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy a letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

A tanítási szünetben érvényes menetrend 2015. augusztus 31-éig lesz érvényben.

(Címlapkép: bkk.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva