Fitnesz Vb-t rendeznek Budapesten

Szerző • 2015-11-12 • Hírek, Sport Fitnesz Vb-t rendeznek Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1149

Magyarország először rendezhet IFBB fitnesz-világbajnokságot, amelyen 55 ország 750 versenyzője, közte 62 magyar vesz részt a hétvégén. A Vb szerdai sajtótájékoztatóján Huber István, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség elnöke kiemelte, hogy az áttörő siker szervezetük és a Magyar Turizmus Zrt. közös munkájának köszönhető.

Az 1946-ban alakult IFBB (International Federation of Bodybuilding and Fitness, magyarul: Testépítők Nemzetközi Szövetsége) eredetileg azért jött létre Ben és Joe Weider által, mert az olimpiai sportágként megjelenő súlyemelés túlságosan háttérbe szorította a testépítést. Az IFBB-nek köszönhető a Mr. Olympia elnevezésű verseny, ami a testépítők legrangosabb, évente megrendezett világbajnoksága.

Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója arról beszélt: minden sportesemény kulcsszerepet játszik egy ország megítélésének alakításában, valamint abban, hogy “sok turistát csábítsunk hazánkba, hiszen ilyenkor a versenyzők mellett szurkolók és rokonok is érkeznek”.

A világ egyik vezető sportszakmai hírportálja, a Sportcal legújabb adata szerint Budapest 35 helyet lépett előre a legsportosabb városok versenyében, így a 12. helyen áll, megelőzve például Rómát és Los Angelest. Vargha Viola, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség főtitkára megemlítette, hogy a Millenáris Parkban szombaton és vasárnap sorra kerülő versenyekre a legnagyobb létszámmal Brazíliából, Oroszországból és Kínából érkeznek sportolók, természetesen a népes, 62 fős magyar válogatott mellett.

foto:ifbb.com

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva