Folyamatos a padjavítás és a játszótér-felújítás

Szerző • 2015-03-02 • Hírek, Közélet Folyamatos a padjavítás és a játszótér-felújítás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1446

A közterületi padok jelentős részét felújították tavaly a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai. A fennmaradó mennyiséget és az önkormányzati intézmények padjait idén folyamatosan javítja a városüzemeltető cég.

Eközben gondoskodnak a játszóterek rendbetételéről, a játszóeszközök javításáról és szabványosításáról is.

Önkormányzati forrásból újítjuk fel a közterületi és az intézményi játszóeszközöket, és hozzuk rendbe a dühöngőket. A padok rendbetételét saját költégvetésünkből oldjuk meg. Tavaly a közterületi padok csaknem 90 százalékát sikerült felújítanunk, vagyis több mint hatszázat. Idén az iskolák, óvodák és egyéb közintézmények padjait vesszük sorra. Több száz ilyen padunk van – mondta Lepsényi Tibor, a Városgazda Zrt. Műszaki és Városüzemeltetési Divíziójának vezetője.

A téli időjárás ezúttal nem okozott károkat a játszótereken és a dühöngők környékén.
Rongálások ezen a télen is voltak, a mértékük most nem volt kirívó. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy az elkészült padokat sok esetben már másnapra tönkretették, összefirkálták a vandálok, ezért ezeket újra rendbe kellett tenni – tette hozzá Lepsényi Tibor.

A tél folyamán elvégzett munkák sorában dobogó készült a Nefelejcs utca és a Lakatos utca sarkán lévő játszótér drótkötélpályájához, ahol a gumiszőnyegeket is kijavították a Városgazda munkatársai. A Bókay-kertben ülőkét szereltek a homokozóhoz, és megjavították a mérleghintát, a Martinovics téren pedig amellett, hogy kijavították az esési teret, gumiszegélyt készítettek, és pótolták a rönkszegélyt.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva