Folytatódik a Nyugdíjas Akadémia

Szerző • 2018-01-25 • Hírek, Programok Folytatódik a Nyugdíjas Akadémia bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva689

A 12. szemeszter indul el februárban a pestszentlőrinc-pestszentimrei Nyugdíjas Akadémián. A február 24-i első előadáson az időskori függőségekről beszél Jászberényi József, a programot koordináló Zsigmond Király Egyetem intézményvezetője.

A szombat délelőtti előadásokon kívül folytatódnak a különféle tanfolyamok is. Figyelembe véve a hallgatók észrevételeit, javaslatait több változás is lesz. A sporttörténet helyett az időskori pszichológiai és pszichiátriai problémák témakörét járják körbe, míg a Szulejmán, ami a sorozatból kimaradt téma helyébe a Híres nők a magyar történelemben lép.

A tavaszi szemeszter előadásai
Február 24. – Jászberényi József: Függőségeink időskorban – segíthet-e a tanulás?
Március 10. – Juhász Gabriella: Személyes adataink védelme
Március 24. – Kovács György: Menekülés a félelmeink elől
Április 14. – Szabó Sándor Tibor: Kommunikáció és agresszió a közlekedésben
Április 28. – Udvarvölgyi Zsolt: A mai iszlám
Május 5. – Dr. Veresné Bálint Márta: A vitaminok szerepe az idősek táplálkozásában
Május 2. – Jászberényi József: Mit fogyaszt a fogyasztó? A posztmodern kor emberéről

Folytatódik a Bevezetés az iszlám vallásba, két szinten tartanak német nyelvtanfolyamot, és új nyelvként felvehető a kezdő francia. A jobb agyféltekés rajz haladó szintjeként színes festési kurzus indul.

A többi tanfolyam (geopolitikai, művészettörténeti, Magyarország története dokumentumfilmek tükrében, Kell egy kis áramszünet – játékok, önismereti gyakorlatok, fejtörők felnőtteknek, táblagépkezelés kezdő és haladó szinten) ugyancsak folytatódik.

A tanfolyamok többségét nem a polgármesteri hivatal épületében, hanem a TUD18 Képzéskoordinációs Irodában tartják.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva