Főpolgármesteri Hivatal: közbeszerzési eljárás indult CT- és MR-vizsgálatok elvégzésére

Szerző • 2021-01-26 • Hírek, Közélet Főpolgármesteri Hivatal: közbeszerzési eljárás indult CT- és MR-vizsgálatok elvégzésére bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva44

Nyílt közbeszerzési eljárást folytat le CT-és MR-vizsgálatok elvégzésére a fővárosi önkormányzat. A főváros és a kormány korábbi megállapodása értelmében a fővárosi és a kerületi önkormányzatok 5 év alatt 50 milliárd forintot fordíthatnak egészségügyi fejlesztésekre és képalkotó diagnosztikai vizsgálatok finanszírozására a központi költségvetésből – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a 2020 novemberében nyújtott 2 milliárd forintos állami támogatást a fővárosi önkormányzat a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok számának növelésére, és ezzel együtt a budapesti daganatgyanús betegek vizsgálati várólistájának csökkentésére költi.

A főváros számára kiemelt jelentőségű cél a képalkotó diagnosztikai várólisták csökkentése, illetve megszüntetése. Ehhez nyújthatnak segítséget a most kiírt közbeszerzési eljárások, amelyek eredményeként az eddig e tárgyban megkötött szerződések mellett a nyertes gazdasági szereplőkkel megkötött szerződések alapján szélesebb körben folytatódhat a daganatgyanús indikációval rendelkező budapesti lakosok CT és MR diagnosztikai vizsgálata – olvasható a közleményben.

Rámutattak, az Eurostat adatai alapján Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések aránya az Európai Unió tagállamaiban. A daganatos betegségek jelentik a második leggyakoribb halálokot Magyarországon. Minden negyedik haláleset megelőzhető vagy kezelhető lenne az országban. 2019-ben a fővárosban 21 ezren haltak meg és ebből 5488 volt a daganatos halálozás.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva