Fotó: legyártották az első, Budapestre szánt CAF villamost

Szerző • 2015-07-21 • Hírek, Közlekedés Fotó: legyártották az első, Budapestre szánt CAF villamost bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2125

A spanyol gyárban elkészült az első CAF villamos. Az egyelőre még csak fotókon látható modell lesz az egyik, ami Budapesten, a felújított 1-es vonalon szállít majd utasokat.

gyártó oldalán lehet képeket nézni arról az ötvenhat méteres járműről, amit hamarosan nem csak az interneten, hanem élőben, közvetlen közelről is megcsodálhatunk.

A villamos külleme ismerős lehet egyeseknek, hiszen ugyanennek a rövidebb, 34 méter hosszú változata már számos alkalommal járt próbaköröket este és nappal a fővárosban – igaz, egyelőre még csak terhelés és utasok nélkül.
A hosszabb változatból természetesen nem maradhatott ki a légkondícionáló és az alacsony padlós kialakítás sem, a gyártó állításai szerint új, korszerű TFT-s kijelzőkre is számíthatunk.

Ezeken „szórakoztató videók és tájékoztató rendszer” is megjelenik majd az utazók tökéletes tájékoztatása érdekében.

Összesen harminchét új villamos közlekedik majd Budapesten: a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) ennyi példányt rendelt összesen.

CAF_bent

A tervek szerint az első járműveket ősszel állítják forgalomba a 3-as vonalon. A hosszabb CAF-ok a Nagykörúton futó Combinókat is lekörözik majd: a 4-es, 6-os vonal járműveinél a CAF-ok két méterrel lesznek hosszabbak. A friss, maximum 50 kilométer per órás sebességgel száguldó közlekedési eszközökre hét ajtón keresztül szállhatunk majd fel-le.

A technikai paraméterek azt állítják, hogy a CAF-okon egyszerre 562 utas tartózkodhat kényelmesen, ezt a számot egyébként egy beépített fedélzeti utasszámláló rendszer is ellenőrizni fogja.

(Fotók: http://www.caf.es)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva