Fővárosi fenntartású idősotthonok vezetnek be szigorításokat a járványveszély miatt

Szerző • 2020-08-29 • Hírek, Közélet Fővárosi fenntartású idősotthonok vezetnek be szigorításokat a járványveszély miatt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva200

Egyik fővárosi intézményben sincs jelenleg aktív koronavírusos fertőzött, azonban az országszerte emelkedő esetszámok miatt az intézményvezetők indokoltnak látják a nagy számú idős, veszélyeztetett lakók védelmének megerősítését az idősotthonokban, többek között az Alacskai úti Idősek Otthonában és a Halom Utcai Idősek otthonában is – írta a budapest.hu.

Ezért – intézményvezetői kezdeményezésre – a Fővárosi Operatív Törzs mai ülésén szeptember 1-től látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő három otthonban: az Alacska úti Idősek Otthonában, a Halom Utcai Idősek otthonában és a Szombathelyi Idősek otthonában – tájékoztatott Gy. Németh Erzsébet, a területért felelős főpolgármester-helyettes.

A fenntartó folyamatosan ellenőrzi a járványvédelmi protokollok, illetve a főpolgármester 9 pontból álló fenntartói utasításának betartását. Az intézmények több hétre való védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel rendelkeznek, a lakókat és a dolgozókat pedig rendszeresen szűrik koronavírusra.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva