Fusson az Élelmiszerbankért, hogy mások jóllakhassanak!

Szerző • 2015-07-31 • Sport Fusson az Élelmiszerbankért, hogy mások jóllakhassanak! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva887

Futással csökkenteni az éhezést? A szeptember 13-i Wizz Air Budapest Félmaratonon ez lehetséges! Az Élelmiszerbank olyan önkéntes futók jelentkezését várja, akik a saját kampányuk népszerűsítésével adományokat gyűjtenének, ezzel segítve az Egyesület által kitűzött cél elérését.

Magyarországon évente 1.8 tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel, ami ha a rászorulók asztalára kerülne, jelentős mértékben csökkentené az éhezést. Az idén 10 éves Magyar Élelmiszerbank azért küzd, hogy minél több élelmiszerfelesleget megmentsen és a megfelelő helyre, a nélkülözőkhöz juttassa el. Az Élelmiszerbank élelmiszeripari vállaltoktól és kereskedőktől gyűjt élelmiszereket. Az összegyűjtött élelmiszerek szétosztása közhasznú partnerszervezeteken keresztül történik, akik meleg étellel vagy élelmiszerrel látják el az arra rászorulókat.

Az Élelmiszerbank most futókkal szövetkezve segít a rászorulókon. A „Fuss, hogy más jóllakhasson!” kezdeményezéshez olyan sportemberek csatlakozását várják, akik vállalják azt, hogy futnak a Magyar Élelmiszerbankért a 2015. szeptember 13-i Wizz Air Budapest Félmaratonon. Az Élelmiszerbank Követei a saját baráti, ismeretségi körükben népszerűsítik céljukat, illetve a jó ügyet, majd a mini-kampányuk során befolyt összeget felajánlják az Élelmiszerbank számára!

A kampány célja idén kétszáz hűtődoboz megvásárlása, mely segítségével éves szinten 600 millió forint értékű élelmiszersegélyt szállít ki az Élelmiszerbank. Ezek az élelmiszerek megmentett élelmiszerfeleslegként máskülönben a megsemmisítőben végeznék, így azonban a nélkülözők asztalára kerülhetnek. A futók idén most a lefutott kilométereket ajánlhatják a nélkülözők megsegítésére.

Egy hűtődobozban közel húsz kilogramm élelem jut el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá – ez közel húszezer forint értékű étel. A hűtődobozok kb. 150 alkalommal újrahasznosíthatók, így minden egyes darab háromezer kilogramm étel kiszállítását oldja meg. Mivel az élelmiszerek mentése folyamatos, egy év alatt rengeteg doboz elhasználódik; az Élelmiszerbank állandó hiánnyal küzd.

Amennyiben egy Követ 10 doboz megvásárlására elég adományt gyűjt össze, mely 70.000 Ft, ezzel éves szinten 30.000.000 Ft értékű étel kiszállításában segít!
 
Jelentkezzen Futó Követnek, és gyűjtsön adományokat az éhezőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület színeiben!

További információt a programról az alábbi weboldalakon találhatnak: http://elelmiszerbank.hu vagy http://jougyekert.hu

Kapcsolat: Somló Eszter
E-mail: somlo.eszter@elelmiszerbank.hu
Tel: 06 30 194 0288

(Címlapkép: http://www.sportpiac.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva