Futsal bajnokok az Akadémia ifjai!

Szerző • 2020-02-23 • Hírek, Sport Futsal bajnokok az Akadémia ifjai! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva631

A Városgazda Utánpótlás Akadémia U17-es futsal csapata lett a 2020 Pest megyei bajnok. Gratulálunk! Olvassa el az Akadémia18 összefoglalóját a Final Fourról!

A Szent István SE-OTP II-es csapatával kezdtük a Final Fourt. Érthetetlen stílusban kezdtünk el játszani és a sok apró hiba, kapufa és kihagyott helyzet megbosszulta magát a 14. percben, amikor az ellenfelünk megszerezte vezető találatát. Szerencsére a félidő előtt Szabó Bence egyenlíteni tudott, így csöppet nyugodtabban vonulhattunk szünetre. A második játékrész csiszoltabb játékot hozott ugyan, de erre ellenfelünk is készült. Maradt az 1-1!

A visszavágó előtt volt egy csepp ideje a szakmai stábnak rendezni a sorokat, nyugtatni a kedélyeket, önbizalmat adni, de legfőképp fegyelmet önteni a srácokba. Ellenfelünk folytatva szigorú védekezését ismét áttörhetetlennek tűnt, de 7. percben Rainer Máté megtörte a csendet, majd 10 perc elteltével Megyeri Márk 2-0-ra növelte az előnyt. Félidő. Edzőink felhívták mindenki figyelmét a meccs fontosságára, hiszen a döntő múlhat a sikeren. Fiaink nem haboztak. Balogh Attila, Sárosi Roland, Szabó Donát és Bagyinszki Dominik 10 perc alatt 6-0-ra hizlalták az előnyt. Végül Sárosi Roli 2. találata tette fel az i-re a pontot. Döntősök vagyunk.

A Szent István SE-OTP I-es csapatával kerültünk a döntőbe. Fel sem lélegzett az ellenfél igazán, mikor Balogh Attila bevágta az első találatot. A hideg zuhany ellenfelünkre csak akkor érkezett igazán, amikor még fel sem fogták az első gólt, Balogh Attila máris betolta a másodikat a hálóba. Mint a svájci óra úgy működött a csapat. Nem volt veszve egy labda sem. Nem hagytuk pihenni az ellenfelet. Buzás Bálint és Szabó Bence egy percen belül 4-0-ra módosították az eredményt. A Szent István játékosai könyörtelenül kihasználták a fentragadásunkat, hiszen három az egy ellen tudták támadni a kapunkat. Vincze Szabolcs minden igyekezete ellenére rezzent a hálónk. Hogy ne érezzük annyira jól magunkat két percre rá egy kapufához lőtt passzból ismét találatot kapott a csapatunk. Félidő. Második játékrész igazi tűzijátékot hozott. Komolyabban védekezett az ellenfelünk, így fiaink kénytelenek voltak távolabbról operálni. Először Duffek Ákos, 3 percre rá Megyeri Márk és végül Balogh Attila góljai a biztos bajnoki címet jelentették 2 perccel a lefújás előtt.

Elcsépelt dolog ismét azt kijelenteni, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Viszont ez a csapatunk esetében teljes mértékig így van. Fiaink bizonyították tudásukat a futsalosok között és hasítanak a nagypályás bajnokságban is. A szakmai stáb egyöntetű véleménye, hogy csapatunk megállná a helyét az első osztályban is, de erre sajnos a nagypályás elfoglaltságok miatti MLSZ szabályozás okán nincsen lehetőség. Utánpótlás Akadémia révén a fiuk egyre többször szerepelnek a felnőtt csapatunkban és nyugodtan mondhatjuk, hogy óriási sikerrel. Tizenéves csikók rugdossák a gólokat a felnőttben és pakolják kupával tele az Akadémia székházát. Érdemes rájuk figyelni… Érdemes nekik szurkolni! Ez úton is gratulálunk a csapatnak és az edzői stábnak: Ughy Márk, Balogh Zsolt, Ács „Vili” Gábor, Szabó László szakosztályvezetőnek.

Forrás: akademia18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva