Gálával ünnepelt összefogás

Szerző • 2014-05-31 • Egyéb, Fejlesztések, Közélet, KultúraHozzászólások (0)2532

Jó dolog a közösségépítés, az összes URBACT projekttel egyetemben, de igenis van összefogásra példa a kerületben: így lett a Bókay iskolának szép tornaterme!

A Kiss István utcai tornatermet az esemény igazi, fényes értékének megfelelően gálával avatták fel. Közösségi ünnepe a közösségi összefogásnak! 

A régi kultúrotthonból lett iskolai tornatermek közül a nagyobb a nézőtér volt, a kisebb a színpad. Most úgy sikerült felújítani, ismét használatba venni a helyet, hogy az eredeti funkció is megmaradhat,és kisdiákok is tudnak itt tornázni – ami az emelt óraszámú testnevelés mellett igencsak fontos lépés.

Bókay Gála az új tornateremben - bp18.hu

Bókay Gála az új tornateremben – bp18.hu

A kistornaterem átalakítását, és több funkcióssá tételét a szülői munkaközösség kezdeményezésére az önkormányzat egy millió forinttal támogatta. A terveket az önkormányzat műszaki osztálya készítette, a kivitelezést a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt végezte, a sportfüggönyt a Marathon Sport Kft. készítette. A hátsó takaró függönyt a Városgazdától ingyen kapta meg az iskola.

A szülők is beszálltak: Márton napi Liba-bált szerveztek, amelynek a bevételét erre ajánlották fel. Az összegyűjtött pénzt Bókay iskola Kerek Világ Alapítványa kiegészítette egy millió forintra, ebből a terem akusztikai átalakítását oldják meg a nyáron.

Bókay Gála az új tornateremben - bp18.hu

Bókay Gála az új tornateremben – bp18.hu

Ennek az összefogásnak: a szülők, az Önkormányzat, a Városgazda, az Alapítvány, az iskola közös munkájának az eredményét stílusosan hálálták, ünnepelték meg: az új tornaterem színpada most a hagyományosan kétévente megrendezett Bókay-Gálának adott otthont, ahol osztályok, csoportok, egy-egy kisdiák mutathatta meg a világot és az egészséget jelentő deszkákon, mit tud.

Bókay Gála az új tornateremben - bp18.hu

Bókay Gála az új tornateremben – bp18.hu

forrás: Fülep Erzsébet írása, bp18.hu

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva