Nem ok nélkül gallyaznak a kerületben

Szerző • 2021-03-04 • Hírek, Közélet Nem ok nélkül gallyaznak a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva78

A Városgazda18 kertészeti kollégái kapnak hideget-meleget, miközben a lakótelepi fákat gondozzák. Több lakos vonja őket kérdőre, hogy miért vágják le ezt vagy azt az ágat. Ezért még egyszer leszögezik, hogy csak beteg és balesetveszélyes ágakat vágnak le, és az olyan betegségeket is kiszűrik egy fán, ami a laikusok figyelmét elkerüli.

“Fontosnak tartjuk, hogy a gondozásunkban lévő fák se személyi sérülést, se anyagi kárt ne okozzanak. Az egészséges faállomány fenntartásához is szükségesek ezek a gallyazások, fiatalítások. Az utóbbi időszakban fokozott tempóban dolgoztak a favágóink, ugyanis a gallyazási munkálatokat napokon belül be kell fejezniük a rügyezések megindulása miatt. A lakosok türelmét és megértését kérjük, köszönjük! 2020-ban 6000 fa ápolását tudtuk elvégezni, a kormány elvonásai miatt idén mintegy 3000 fát tudunk gondozni, csak a legszükségesebb munkálatokat végezzük el” – írták a Facebook-on.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva