Gazdasági növekedésben előzzük a németeket és franciákat is

Szerző • 2017-12-07 • Hírek, Közélet Gazdasági növekedésben előzzük a németeket és franciákat is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva222

Magyarország gazdasága az Eurostart kimutatása szerint a harmadik negyedévben háromszor erősebben nőtt, mint Dániáé és több mint kétszeresével, mint Belgiumé. Az uniós országok rangsorában a 4,1 százalékos növekedéssel a 8. helyen állunk. Az uniós átlag 2,6 százalék volt.

Magyarország a 8. legerősebb gazdasági növekedési adatot produkálta az EU-ban 2017 harmadik negyedévében – írta a Portfolio. A KSH által a korábbi becsléshez képest 0,3 százalékponttal felfele módosított 4,1 százalékos növekedési adat bőven a 2,6 százalékos uniós átlag felett volt.

A legnagyobb növekedés Romániában volt, ott 8,6 százalékkal bővült a gazdaság a harmadik negyedévben 2016 harmadik negyedévéhez képest. Máltán, Lettországban, és Lengyelországban is öt százalék felett nőtt a gazdaság, de a régió országai mind a lista felső részében végeztek.

Az összes uniós gazdasági nőni tudott éves alapon, közülük sok ország a gazdasági válság óta a legjobb időszakát éli jelenleg. A leggyengébb növekedés Görögországban és Dániában volt, de még ezekben az országokban is 1,3 százalékot tudott bővülni a nemzeti össztermék.

Forrás: index.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva