Gitárfesztivál – először Budapesten!

Szerző • 2015-11-18 • Hírek, Programok Gitárfesztivál – először Budapesten! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva754

Decemberben a világ legjobb gitárosai lépnek fel a történelmi I. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon, a Zeneakadémián, Budapest VI. kerületében. A fesztivált Leo Brouwer életművének szentelik.

Idén december 4-6 között a 76 éves Leo Brouwer MIDEM-díjas (Marché International du Disque et de l’Edition Musicale, a legrangosabb zenei elismerés) kubai zeneszerző, a UNESCO zenei nagykövetének művei kerülnek középpontba.

A rendhagyó – és remélhetőleg hagyományteremtő – koncertsorozaton elsősorban a különleges zenei élményre vágyó közönségnek kedveskednek a művészek. A hazai Anima Musicae Kamarazenekar is közreműködik abban, hogy világhírű művészek előadhassák elő Brouwer művei (. Leo mellett az I. Budapesti Nemzetközi Gitárverseny vendége lesz a görög virtuóz, napjaink egyik legnagyobb hatású gitárművesze, Costas Cotsiolis ad szóló koncertet, illetve fellép majd Ricardo Gallén spanyol gitárművész is.

Leo Brouwer a kubai forradalom idején nőtt fel, Castro rezsimje alatt művészetével igyekezett egyensúlyt teremteni a politikai vezetés és a kubai nép között. A ma már világhírű, MIDEM-díjas kubai zeneszerző, karmester és gitárművész, a UNESCO zenei nagykövete, aki magát úgy nevezi, „ az egyik kölyök a klubban”, hiszen Herbert von Karajan, Isaac Stern, Joan Sutherland, Yehude Menuhin és Ravi Shankar mellett a Unesco Tiszteletbeli Tagjává is választották.

Fotó: youtube

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva