Görög focisták karamboloztak a Ferihegyi úton

Szerző • 2015-03-30 • Hírek, Közlekedés Görög focisták karamboloztak a Ferihegyi úton bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2120

Egy ember vesztette életét abban a balesetben, amely a reggeli órákban történt a 18. kerületben a Ferihegyi gyorsforgalmi úton. Egy másik férfit a tűzoltók szabadítottak ki a roncsok közül. Az egyik autóban a görög válogatott focistái ültek.

Két személyautó ütközött össze hétfőn reggel a Ferihegyi gyorsforgalmi úton a Csévéző utca magasságában, a XVIII. kerületben – írta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A balesetben az egyik autó vezetője, egy fiatal férfi életét vesztette a helyszínen, míg utasát a fővárosi tűzoltók szabadították ki a roncsok közül. A gépjármű ajtaját le kellet vágni, s csak ezután tudták kiemelni a fiatalembert az autóból. A másik autóban hárman ültek, onnan a tűzoltók a mentőszolgálat munkatársainak segítettek kiemelni a sérülteket. A helyszínről összesen négy ember került kórházba. A műszaki mentés ideje alatt a gyorsforgalmi utat teljes szélességében le kellett zárni.

Görög focisták ültek az egyik autóban

A görög sajtó szerint az egyik érintett autó egy taxi volt, amelyben három görög állampolgár, a vasárnap este a magyarokkal Eb-selejtezőt játszó válogatott három tagja megsérült – írta az index.hu. Ők Olaszországban játszanak: Vangelisz Morasz, Panajotisz Tahcidisz a Veronában, Jannisz Fetfacidisz a Chievóban. Egyikük sérülése sem súlyos.

Halálos baleset a ferihegyi gyorsforgalmi úton

Jorgosz Karagunisz, a görög válogatott volt sztárja, aki most a stáb egyik vezetője, azt mondta, nem súlyos, csak Fetfacidisz térdét kellett összevarrni néhány öltéssel.

Az origo.hu megkérdeze a BRFK sajtóügyeletesét, de csak annyit erősített meg, hogy a balesetben görög állampolgárok sérültek meg.

Az MTI-nek a görög nagykövetség sajtóattaséja, Nikolaosz Vlahakisz elmondta: Vangelisz Morasz, Panajotisz Tahcidisz és Jannisz Fetfacidisz sérültek meg a balesetben. Mindhárman Olaszországban légióskodnak, ezért nem a csapattal utaztak, hanem külön taxival mentek. A futballisták könnyebb sérülést szenvedtek. Jelenleg a Honvéd kórházban ápolják őket, de előre láthatóan még hétfőn kiengedik mindhármukat. A játékosokat a kórházban meglátogatta a görög konzul is – mondta a sajtóattasé.

A Görög Labdarúgó Szövetség szintén megerősítette: három játékosuk volt érintett a balesetben, s kórházba szállításukat követően kiderült, nem szenvedtek komoly sérüléseket, állapotuk kielégítő.

(Fotók: MTI/Mihádák Zoltán)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva