Gőzerővel halad a csatornázás

Szerző • 2014-05-31 • CsatornázásHozzászólások (0)2991

Sok zajjal-bajjal jár, de gőzerővel halad a csatornázás – így talán még az év vége előtt befejeződhetnek a munkálatok. De mi is történik tulajdonképpen?Közel 7000 kerületi háztartást érint,  közel 10 milliárd forintot ér!

Ezek az alapszámai annak az óriási beruházásnak, ami most robajlik végig a kerületen.

IMG_3853

A kerületben teljes erőbedobással zajlanak a csatornázási munkálatok, amivel mind Pestszentlőrincen, mind pedig Pestszentimrén a tervezett építési ütemtervnél gyorsabban haladnak.
Így talán lehetővé válik, hogy a beruházással még az év vége előtt végre megoldódjon az elmúlt évtizedek alatt elhúzódó csatornázási probléma, és így a lakosok életkörülményei elérhetik az elvárható európai szintet.

Kucsák László országgyűlési képviselő, és alpolgármester a projekttel kapcsolatos márciusi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy ezzel a beruházással végre felzárkózhatunk Európához, és olyan szolgáltatás színvonal lesz jellemző a kerületre, amely joggal elvárható a 21. században. A fővárosban kiépítendő 240 km új csatornaszakaszból közel 90 kilométert nálunk, Pestszentlőrinc-Pestszentimre területén fektetnek le.
Ez nem csak a kerület, hanem egész Budapest megítélése szempontjából nagyon fontos, hiszen egy főváros megítélésének egyik sarokköve a csatornahálózat fejlettsége.

IMG_3803 2

A lakosoknak azért nem kell fizetniük, hogy a telkükre bevigyék a csatornát mert az önkormányzat átvállalta az ingatlantulajdonosoktól a csatornarendszer kiépítéséhez kapcsolódó közműfejlesztési hozzájárulás 40 ezer forintos díját.

Azonban az ingatlan határán belüli rákötés és a házi hálózat kiépítése a lakók feladata.
Ennek költsége a csatorna hosszától, lejtésétől és a terepviszonyoktól függően 100–300 ezer forint között van. Mind a tervezéshez, mind pedig a kivitelezéshez, a telken belüli bekötésekkel az önkormányzat egyetlen céget bízott meg: a saját tulajdonában lévő Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt-t.

A Városgazda most “nyitási akcióban” augusztus végéig olcsóbban vállalja a munkálatokat. A kedvezményekről és kapcsolódó információkról itt olvashatnak.

IMG_3749

A csatornázást érintő további kérdésekkel – például a különböző utcákban a kivitelezés kezdési időpontjára vonatkozókkal – közvetlenül fordulhatnak a kivitelezőkhöz:
– a Penta Kft-hez tartozó utcákkal kapcsolatban Fucskó László építésvezetőhöz (06-30-221-3879) vagy Vitányi Attila művezetőhöz (06-30-418-9450),
– a SADE Magyarország Kft. munkaterületeivel kapcsolatban Piukovics Antalhoz (06-30-513-4926),
– valamint személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatához.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva