Gyakoroltak az uszodamesterek

Szerző • 2015-03-15 • Egészség, Hírek Gyakoroltak az uszodamesterek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva859

Az újraélesztés során használatos defibrillátor megfelelő kezelését is gyakorolták a XVIII. kerületi uszodákban dolgozó uszodamesterek számára március 2-án, a Vilmos Endre Sportcentrumban megtartott tudásszint-felmérésen.

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. folyamatosan lehetőséget biztosít a fenntartásában lévő uszodákban dolgozó uszodamestereknek arra, hogy megőrizzék edzettségi állapotukat.

Az uszodamesterek munkája során bármikor eljöhet az a pillanat, amikor gyorsan, de higgadtan kell cselekedniük. Emberek sorsa múlhat a felkészültségükön. Ennek okán azt gondolom, hogy ezen a területen különösen nem elég az egykor megszerzett tudás, azt rendszeresen frissíteni kell. Az sem árt, ha az uszodamesterek sportolnak és figyelnek a kondíciójukra. Tavaly vezettük be az uszodamesteri szintfelmérőt és idén második alkalommal adtak számot a felkészültségükről – mondta Csempesz Iván, a Városgazda Sport, Rendezvény és Média Divíziójának vezetője.

A defibrillátoros oktatáson az eszköz szakszerű kezelésének gyakorlása mellett a résztvevők átismételték a vízből való mentés elméleti szabályait is. Ezt követte az időre úszás, illetve a vízből mentés gyakorlása.

Egy fuldokló kihúzása nem könnyű feladat, mert a kétségbeesett, pánikban lévő ember ereje megsokszorozódik, ami akár bajba is sodorhat egy képzetlen mentőt. Kollégáink azonban jól felkészült szakemberek, amit ez a felmérés is bizonyított. Az elméleti és a gyakorlati tételekből is jól vizsgáztak, az eredményekből is látszott, hogy komolyan veszik a hivatásukat – mondta Bögös József, Városgazda Uszoda- és Sportszervezési Osztályának vezetője.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva