Gyermeki tudásszomj

Szerző • 2014-08-24 • Egyéb, Hírek, Oktatás Gyermeki tudásszomj bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1817

Alig egy éve tanultak meg írni és olvasni, lelkesedésükkel máris lenyűgözték a felnőtteket. A Vajk-sziget Általános Iskola másodikosai remekeltek a helytörténeti vetélkedőn.

A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény a 2013–2014-es tanévben a 20 kerületi nevezetes személy portréját bemutató Párhuzamos életrajzok című kiállításból rendezett helytörténeti vetélkedőt. Ezen a Vajk-sziget Általános Iskola 2. b osztálya szerepelt a legjobban. Bár a versenyen indulók közül csak iskolánként választották ki a legügyesebb osztályokat, a másodikosok kiemelkedtek a 72 részt vevő osztály közül.

Kovács Márta osztályfőnök elmondta, először indult vetélkedőn a gyerekekkel, hiszen tavaly még a ceruza is bizonytalanul állt a kezükben.
– Korábban csak csorgott a nyálunk a könyvek után fogalmazott tréfásan az egyik kisfiú a tudásvágyukról, aki szívesen mesélt a versenyről is. – Úgy volt, hogy az aulában nagy táblákat állítottak ki, amiken híres emberekről olvashattunk. Megtudhattuk, hogy mit dolgoztak és csináltak a kerületben. Ezeket az információkat kellett összegyűjtenünk, és ezek segítségével tudtuk megoldani a feladatlapokat.

1

A Vajk-sziget iskola elismerésben részesült másodikos tanulói: Biró Lili, Czerovszki Dominik, Dömötör István Vajk, Fehér Boróka Mária, Fetter Fanni Krisztina, Forgách Evelin, Jakus Noel, Kiss Mátyás, Lichtenberger Daniella, Nagy Hunor Atilla, Nagy István Gyula, Nagy-Tromler Emma, Németh Dominik, Ónodi Norbert, Ökrös Zsuzsanna Margaréta, Szabó Csongor Olivér, Szili Natasa, Tóth Attila Álmos, Udvari Dorina, Urbanovics Nóra Diána, Xiao Yu, Zsin Zsombor.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva