Gyöngyszemek a PIK-ben

Szerző • 2019-02-10 • Hírek, Művészet Gyöngyszemek a PIK-ben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva628

Jé, itt már jártam! Emlékszel, pont itt álltunk?! Ilyen és hasonló nosztalgikus mondatoktól zsongott a PIK Galéria a Gyöngyszemeink – a mi Franciaországunk című fotókiállítás megnyitóján február 6-án.

A „falra fűzött” gyöngyszemekkel, a francia vidéket, városokat, életérzést sugárzó fotókkal a háttérben Ódor Katalin, a közösségi ház vezetője köszöntötte a megnyitó vendégeit. Franciás eleganciával konferálta fel Deli Zsoltot, a Dohnányi Ernő Zeneiskola harmonikaművész-tanárát, aki a játékával rövid időre francia földre varázsolta a közönségét.

A magyar–francia közös történelmi múlt felidézésével kezdte a köszöntőjét Galgóczy Zoltán. Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a fotókiállítás megnyitója egyben a Franciaország bemutatkozik című program nyitánya, amelynek február 17-én szintén a Pestszentimrei Közösségi Ház ad otthont. A minőségi borok szeretetéről ismert alpolgármester halkan, mégis hallhatóan érdeklődött Fejér Julianna programszervezőtől, aki egyben a Nemzetek Napja sorozat ötletgazdája is, hogy számíthatunk-e a méltán világhírű francia borokra is. A válasz határozott igen volt… Ezt követően a vendégek örömére Julianna minden apró részletre kiterjedően tájékoztatott az egész napos programról.

A programzáró állófogadás során az is kiderült, milyen sokan tudnak még sokat Franciaországról.

bp18.hu, G.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva