Gyöngyvirágos farsangi álarcok

Szerző • 2019-03-07 • Hírek, Közélet Gyöngyvirágos farsangi álarcok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva358

A Gyöngyvirág Szociális Szolgálat fogyatékosok nappali ellátást igénybe vevők kiállítása nyílt meg március 5-én Gyöngyvirág farsang címmel a Városháza Galériában, amely 14-ig tekinthető meg. Látható itt szebbnél szebb álarc, dekoráció és jelmez.

A február a farsang ideje. A Gyöngyvirág Nappali Szolgálat is megrendezte a maga vidám álarcos, jelmezes estjét az elmúlt hónapban, az ellátottak nagy szorgalommal készültek fel rá, és a színes kellékeket mutatták be az önkormányzat galériájában. Az intézmény vezetője, Tímárné Penczi Ildikó a megnyitón elmondta, hogy azért állítanak ki szívesen itt, mert szeretnék megmutatni, hogyan élnek ellátottjaik, mi foglalkoztatja őket. Legutóbb karácsonykor láthattuk gyönyörű munkáikat, amelyhez sok segítséget kaptak a szolgálat dolgozóitól.

Dr. Holové Zsolt, az önkormányzat humánszolgáltatási iroda vezetője köszöntötte az alkotókat és gratulált a több mint száz álarc, valamint az egyéb farsangi kellék elkészítéséhez.

-Számtalan népszokás elevenedik meg ebben az időszakban, amikor a télűzésé, tavaszvárásé a főszerep – mondta. – A sötétség helyett jön a fény, a hideg helyett a meleg, az élet jelei felerősödnek, kiszínesedik a világ. Jobb lesz a hangulatunk, ami például farsangoláskor is megmutatkozik. A Gyöngyvirág Nappali Szolgálat ellátottjai ezúttal is kitettek magukért, kreativitásukról tettek tanúbizonyságot.

A megnyitón jelmezbe öltözve zenés műsort adtak az érdeklődőknek az amatőr művészek.

bp18.hu, Temesi László

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva