Győzelemmel rajtolt a PLER

Szerző • 2018-09-17 • Hírek, Sport Győzelemmel rajtolt a PLER bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva936

A férfi kézilabda NBI/B 1. fordulóját behúzta kerületünk kézilabdacsapata, a PLER-Budapest. Csapatunk öt góllal bizonyult jobbnak az Algyőnél (18-23). Csak így tovább!

Nem kezdte jól a mérkőzést a PLER, mintha fejben még nem lett volna a pályán a csapat az első percekben: Pergernek már idejekorán, a 6. percben ki kellett kérnie első idejét. Ekkor már 5-1 állt a házigazdák javára az eredményjelzőn, s bő negyedórába telt, míg ezt a gyorsan jött hátrányt le tudtuk dolgozni – olvastuk az összefoglalót a plerbudapest.hu oldalon.

Ebben óriási szerepe volt a félidő végére összeállt védekezésnek, amelynek hála Nagy Máté vezetésével kiegyenlíthettünk a 25. percben (9-9). A Balda kiállításával emberhátrányba került algyőiek támadását ugyanis zsinórban háromszor sikerült úgy megakasztani, hogy saját térfelünkről lőhettünk gólt válaszképp az üresen álló kapujukba. Bak góljával azután már két góllal is vezethettünk a szünet előtt két perccel, ám ezt az előnyt nem sikerült sokáig megtartani: John kétszer is átsétált a védelmünkön, az időntúli hetest pedig nem sikerült értékesíteni, így 11-11-es egállal vágtunk neki a következő etapnak.

Az elsőnél alacsonyabb gólszámú 30 percet pedig ismételten a hazaiak kezdték jobban: bár Andorka kivédte Balda büntetőjét, a kipattanót viszont értékesíteni tudta az algyői, s ezzel ismét lépéshátrányba kerültünk (12-11). Játékunk azonban összeszedettebb volt az első félidőben mutatottnál, így bár Temesvári góljával kettőre is elléptek vendéglátóink, ezúttal nem engedtük, hogy elbízzák magukat. Bak és Schmidt góljaival kiegyenlítettünk a 38. percre (13-13), igaz a vezetést még sokáig nem tudtuk átvenni.

A pozitív fordulatot az utolsó tíz perc hozta meg a PLER számára: ekkorra a fáradó Algyőt végérvényesen utolértük (18-18 – 52.p.), majd Grebenár és Rédai révén megkezdhettük a győzelmet jelentő gólzáport. Tizenegy percen át, amikor a legfontosabb volt, nem kaptunk gólt ellenfelünktől, ám a túloldalon mutatott 6-0-s etapunk nem jelenti azt, hogy sétagalopp volt a végjáték. Egészen a lefújásig kitartott azonban az a koncentráció, amivel egy Algyő-szintű csapatot legyőzhetett szombat a PLER, s ezzel győztesként nyitotta meg a bajnoki szezont.

A folytatás pedig már szerdán következik: a Pénzügyőr elleni Magyar Kupa-mérkőzésen hazai környezetben lépünk „idegenben“ pályára, ugyanis az 1. fordulót a Sportkastélyban játsszuk 18:30-tól.

ContiTech FKSE-Algyő – PLER-Budapest 18-23 (11-11)
NB I/B Felnőtt, Keleti csoport, 1. forduló – 2018. szeptember 15. (szombat):
Algyő. V: Herczeg, Südi

Algyő: Kiss O., Gera (kapusok) – John 4, Magyar, Dolezsál, Gazsó, Németh G. 6, Temesvári 5, Sándor R., Balda 2, Árpási 1, Valaczkai, Szabó, Maróti, Tóth J. Edző: Herbert Gábor
PLER: Andorka, Balogh Á. (kapusok) – Bak 7, Grebenár 3, Mezei, Márton, Ferencz 2, Rédai 3, Schmidt 1, Gál, Nagy M. 4, Horváth D. 2, Cseh 1, Khalil, Turcsán. Edző: Perger Zsolt
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/0, ill. 4/2

Perger Zsolt: „Nagyon értékes győzelmet arattunk, egy szervezett csapat ellen. Rossz előjelekkel indult a mérkőzés, mert a rengeteg sérültünk mellé Papp Bence reggelre lebetegedett. Sokat készültünk a meccsre, de mégis improvizálnunk kellett, olyan összeállításban játszottunk, amire még nem volt példa. Nagy fejtörést okozott, hogy Mezeinek a tizedik kiment a bokája, így balkezes jobbátlövő nélkül maradtunk. Minden elismerésem Grebenár Gáboré, aki hatvan percet játszott, hármas védőként és jobbátlövőként is rengeteget hozzátett a mai győzelemhez. Nagyot lendített a játékon Nagy Máté tapasztalata is, aki remekül tehermentesítette Bak Sanyit az irányító poszton. A fiatalok olykor még bátortalanul játszottak, de rengeteg van még bennük! Ki szeretném emelni Soldos Péter erőnléti edző munkáját is, nélküle ez a 2 pont nem jöhetett volna létre.“

Forrás, Fotók: plerbudapest.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva