Gyűjtőpontokra is lehet vinni a kiszolgált karácsonyfákat

Szerző • 2021-01-04 • Hírek, Közélet Gyűjtőpontokra is lehet vinni a kiszolgált karácsonyfákat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva39

Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően az FKF szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A fákat a kukák mellé és a kijelölt gyűjtőpontokra lehet kitenni. A 18. kerületben 12 ilyen pontra lehet szállítani a karácsonyfákat. Mutatjuk a cikkben a pontos helyszíneket!

A logisztikai feladat nem mindennapi, hiszen a becslések szerint mintegy 500-600.000 darab tűlevelű kerül ki az utcákra, ezt a mennyiséget kell kezelni, illetve a hasznosításukat megoldani.

“Tapasztalataink szerint Vízkeresztet, azaz január 6-át követően kezdődik az igazi kihelyezési dömping, amely általában 1-1,5 hónapig tart. Ilyenkor úgynevezett fenyőfa járatok szállítják el a már feleslegessé vált karácsonyfákat. Ezt megelőzően, illetve ezt követően a normál hulladékszállító célgépek gyűjtik össze az örökzöldeket. Amennyiben olyan méretű a fenyőfa, hogy azt hulladékszállító célgéppel nem tudjuk összeaprítani, másik szállítójármű viszi el a helyszínről. A kiszolgált tűlevelűeket először aprítjuk, majd ezt követően a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyőfa a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, melyből az elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítunk fűtési hőt, és villamos áramot.” –írta közleményében az FKF.

A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé, vagy a kijelölt gyűjtőhelyek egyikére teheti ki a fákat. Az első esetben azonban figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát.

A 18. kerületben a következő helyekre lehet vinni a fákat:

Szentlőrinci ltp. (Iker tér)
Szentlőrinci ltp. Vikár B. u. – Kele u. sarok
Gloriett ltp. (Margó T. u. 130. szembeni parkoló)
Havanna ltp. (MATCH-al szemben)
Margó T. u. – Kondor B. sétány sarok
Barta L. u. – Baross u. sarok
Alacska ltp. Krepuska G. u.
Alacska ltp. (Fenyőfa u. – Nyárfás sor sarok)
Lakatos úti ltp. (Aranyeső úti parkoló)
Lakatos úti ltp. (Tinódi utcai parkoló)
Béke tér (áruház mellett)
Pestszentimre Vasút utca (parkoló)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva