Hajrá, 18! Tovább, 18! Beköszön a polgármester

Szerző • 2014-07-09 • Hírek, Polgármester Hajrá, 18! Tovább, 18! Beköszön a polgármester bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1570

   Kedves Kerületiek!

 Az elmúlt négy évben sok fontos és hasznos fejlesztés történt a XVIII. kerületben, ezért úgy éreztük: itt az ideje bemutatni: hol tartunk.

A legfontosabb: Pestszentlőrinc-Pestszentimre mozgásban van. Elég, ha végigmegyünk az utcákon, vagy sétálunk egyet a köztereken, munkagépekkel, munkásokkal, mérnökökkel találkozunk, akik azért dolgoznak, hogy a kerület rendezettebb, tisztább és komfortosabb legyen.

Örömmel írom, hogy a sok milliárd forintos fejlesztésekkel párhuzamosan – a kormány segítségével – rendeztük az előző vezetéstől örökölt több mint tízmilliárd forintos adósságunkat. Ez hatalmas terhet vett le a vállunkról, így nyugodtan, biztos háttérrel tervezhetünk a következő időszakra.

Amint Önök is tudják, a kerület legfontosabb projektje most a harminc év után megvalósuló csatornázás.  Ugyanakkor a pestszentimrei városközpont, a Kossuth tér, a Hargita tér megújítása után rendbe tesszük a Béke teret, valamint hamarosan megkezdjük a Margó Tivadar utcai körforgalom építését is.

A Havanna-lakótelep megújítását, a repülőtér környékének fejlesztését segítő európai uniós pályázatok eredményei szintén beérnek – Budapest első olyan kerülete lehet a miénk, amely a nagyvárosias és a kertes lakóövezeteket ugyanolyan elkötelezettséggel és intenzitással tudja fejleszteni.

Ne feledjük, hogy a városfejlesztés során számos iskola, bölcsőde és óvoda is megújult, de az intézmények korszerűsítése, a közlekedés fejlesztése mellett rengeteg közösségépítő, szemléletformáló program is fut a kerületben, amely élő és élhető helyet teremt az elmúlt húsz évben kiszolgálatott és elhanyagolt városrészünkből.

 A tovabb18.hu a kerület saját erőből és EU-támogatással megvalósított vagy megvalósuló fejlesztéseiről számol be – pontos, objektív, precíz beszámolókat készítünk sokszínű kerületünk nyüzsgő mindennapjairól. Ezen kívül – a fejlesztések részletezése mellett – az önkormányzat, a kerület szolgáltatásai, valamint a gyerekek, a családok, az idősek rendelkezésére álló különféle helyi lehetőségek között segít eligazodni.

A kerületünk tele van ismert és kevésbé ismert „csodatörténetekkel”, amelyekről minden lakosnak tudnia kell – most már van alap, amire építkezhetünk.

Kívánom, hogy haszonnal látogassák az oldalt; kérem, tájékozódjanak közös ügyeinkről.

Jómagam és a kerületért dolgozó munkatársak minden információs felületen készséggel állnak az Önök rendelkezésére.

Hajrá, 18, tovább, 18!

Tisztelettel:

UGHY ATTILA
Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva