Hamarosan Kaszásdűlőn sem parkolhatunk ingyen

Szerző • 2015-07-29 • Hírek, Közlekedés Hamarosan Kaszásdűlőn sem parkolhatunk ingyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1034

A 3. kerületben eddig ingyen lehetett várakozni autóval, de augusztustól már Óbuda belső részein is fizetni kell a parkolásért. Az automaták felét már kihelyezték, a hónap végéig a többi (összesen 170) is meglesz. Óbudán még nem büntetnek augusztusban.

Ha valaki az indokot vagy a miértet keresné, az origón megtalálja:

„A lassan a városhatár felé kúszó fizetős övezetek külső határán mindig megjelennek az autósok, akik napközben kvázi P+R parkolóként használják az ingyenes helyeket. A helyiek nyomására azonban a városvezetők megelégelik a helyzetet, és fizetős övezetté nyilváníttatják a környéket.” – írták.

Bús Balázs polgármester korábban már felfedezte a problémát: az a baj, hogy a szomszédos 2. kerület a határáig kitolta a fizetős övezetet, így az autósok átszoktak a III. kerületbe. 
A III. kerületben eddig megszokhattuk, hogy nem kell fizetni a parkolásért, de a helyi vezetés a parkoló övezetet a jövőben kiterjesztené Kaszásdűlőre is. Puskás Péter alpolgármester szerint többféle megoldáson dolgoznak, és lehetséges, hogy egy sorompós megoldást eszközölnek.

Kispesten, a Köki Terminál közelében lévő egyik panelház parkolójában ugyanis sorompókat helyeztek ki februárban. Ezek négy kispesti panelház parkolójánál „védték meg” a helyiek parkolóhelyeit a „vendégektől. Az itt élők négyjegyű kódot igényelhettek a sorompókhoz, amivel ők ingyen behajthattak.

A módszer a kispesti parkoló esetében működött, ezért lehetséges, hogy a rendszert a harmadik kerületben is bevezetik majd.

(Címlapkép: http://hu.worldmapz.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva