Hamarosan közvetlen vasúti járattal utazhatunk Ferihegy 2-re

Szerző • 2015-08-24 • Hírek, Közlekedés Hamarosan közvetlen vasúti járattal utazhatunk Ferihegy 2-re bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1698

Napjainkban meglehetősen nehézkes taxi és autó nélkül eljutni a Ferihegy 2-re: a legtöbb magyarnak minimum kétfajta szállítóeszközt kell igénybe vennie ahhoz, hogy elérje célját. Vonattal jelenleg csak az 1-es terminálig lehet eljutni, a Ferihegy 2 eléréséhez ezután buszra kell átszállniuk az utasoknak a nehéz csomagjaikkal együtt. Számukra jó hírünk van: egyre valószínűbb, hogy megvalósul a Liszt Ferenc repülőtér kötött pályás kapcsolatának megteremtése.

A kormány szerint az uniós támogatásokból finanszírozott beruházás nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű, ezért egyre valószínűbb, hogy meg is valósul, bár csak sokadik nekifutásra – írja a Napi Gazdaság.

Korábban szakértők vitatták, hogy indokolt-e az évi 7-8 milliós utast fogadó terminálhoz vasutat építeni, de mivel a Budapest Airport tavaly megdöntötte a 9 milliós utas rekordját és minden valószínűség szerint meglesz a 10 milliomodik látogató is, ez számukra sem maradhat kérdés.

A ferihegyi reptér elhelyezkedése kiváló, de a közlekedési összeköttetése sérülékeny: elég akár egyetlen apróbb baleset is a ferihegyi gyorsforgalmin, és máris megbénulhat a közlekedés. A közeljövőben ez is megváltozhat.

Forrás: hvg.hu

(Címlapkép: www.vasutallomasok.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva