Hárman kerültek kórházba mérgezés miatt a kerületben

Szerző • 2016-02-19 • Hírek, Közélet Hárman kerültek kórházba mérgezés miatt a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva867

Három embert vittek kórházba a mentők szén-monoxid-mérgezés miatt egy XVIII. kerületi családi házból, ami az Erdősáv utcában található.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság péntek hajnalban azt közölte a honlapján, hogy a fővárosi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a lakásban és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit is.

A szén-monoxid (CO) egy rendkívül veszélyes gáz, mert színtelen, szagtalan, ráadásul még íztelen is. A mérgező gáznak minden évben több áldozata is van, ezért nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a megfelelő óvintézkedés a tragédiák elkerülése érdekében.

Ha túl sok kerül belőle a levegőbe, akkor fejfájást, szédülést, émelygést, látás- és hallásképesség csökkenést okoz. Hosszú távú káros hatásai is vannak: a szívizmot ellátó koszorúerek keringését csökkenti, hozzájárulva a koszorúér-elmeszesedéshez, továbbá szűkíti a koszorúereket, növeli a szívinfarktus kockázatát.

Amennyiben ismerőse, vagy szomszédja szén-monoxid-mérgezést kapott, a szabad levegőn mesterséges lélegeztetést kell alkalmazni.

Fotó: tuzifaarak.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva