Három év múlva új terminál lehet Ferihegyen

Szerző • 2018-05-09 • Hírek, Közlekedés Három év múlva új terminál lehet Ferihegyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1391

A Liszt Ferenc-reptéren a 2-es terminálhoz kapcsolódó új, 3-as terminál munkálatai 2019 végén kezdődhetnek és 2021-ben adhatják át, de lehetséges, hogy néhány eleme már előbb elkészül – jelentette be Jost Lammers, az üzemeltető cég vezérigazgatója.

A 2-es terminál előtti parkolóház építését az idén elkezdik és 2020-ra befejezik. Ugyanakkor arról nem esett szó, hogy a jelenleg tapasztalható túlzsúfoltságot például a check-in, az utasbiztonsági ellenőrzés, a non-schengeni határellenőrzés és a csomagkiadás területén addig miként kezelik – írta az Airportal.hu-n Zsiray-Rummer Zoltán.

A cikk szerint tervekben a rendkívüli utasforgalom-bővülés miatt a döntés az építmény koncepciójáról ez év végéig megszülethet, 2019-ben elkezdődhetnek a két évig tartó munkálatok.

További jó hír, hogy a leendő 3-as terminál “bizonyos elemei” már 2021 előtt üzembe állhatnak, és újabb repülőgép-állóhelyeket is létesítenek majd. A vezérigazgató szerint a 3-as terminál miatt valószínűleg a 2A eredetileg elképzelt mólójának terveit is áttekintik és szükség esetén módosíthatják. “Arról nem esett szó, hogy a 3-as terminál 2021-re tervezett elkészültéig miként kezelnék a gyakran tapasztalható túlzsúfoltságot a 2-es terminálon” – írta a lap.

Állítólag a digitális korszak legmodernebb technológiái épülnek majd be a leendő terminálba, de látványtervek még nincsenek (amint lesznek, megmutatjuk őket – a szerk).

Forrás: arportal.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva