Három műfüves pályát adtak át – VIDEÓ

Szerző • 2015-10-06 • Hírek, Sport, Videók, Videók a tizennyolcból Három műfüves pályát adtak át – VIDEÓ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva937

Nagyüzem volt az elmúlt tíz napban a kerületi általános iskolák udvarán, a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának és az önkormányzat támogatásának köszönhetően – rekordot állítottak fel, mert három műfüves pályát is átadtak. A Kastélydombi, a Kondor Béla és az Eötvös Lóránd Általános Iskola diákjai gazdagodtak új létesítménnyel.

A Kastélydombiban szeptember 25-én vehették át a diákok a 20×40-es pályát.
Lévai István Zoltán, a kerület sportéletéért is felelős alpolgármester vágta át a szalagot, s adta át a gyerekeknek a létesítményt.

mufu02_bent

A vendégek között volt Kiss László, az egykori válogatott csatár, a Városgazda Utánpótlás Akadémia labdarúgó-szakosztályának az igazgatója is, aki közvetlen szavakkal szólt a gyerekekhez.

mufu01_bent

A következő állomás, szeptember 30-án, a Kondor Béla iskola volt, ahol 12×24-es méretű pályával gazdagodott a suli.

A megnyitón ott volt többek között Kucsák László képviselő, Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester, s Dudás Miklós a kerület sportarca is. A szövetség nevében Dunai II. Antal, az egykori válogatott mondta el a gyerekeknek, hogy éljenek a lehetőséggel, mert érdemes, szép jövőt alapozhatnak meg maguknak, ha odafigyelnek a rendszeres testmozgásra, s a futballra.

mufu03_bent

Lévai István Zoltán az emelte ki, hogy nincs megállás, a műfüves program folytatódik.
A cél az, hogy 2019-re minden iskolában, de legalábbis minden tanintézmény közvetlen közelében legyen pálya.

Pénteken az Eötvös Lóránd Általános Iskola került a középpontba. E napon ebben a tanintézményben adták át a 20×40-es pályát. A megnyitón Lévai István Zoltán azt mondta: reméli, hogy állandóan pattog majd a labda ezen a szép pályán.

mufu_bent

Ott volt az ünnepségen Dömötör István alpolgármester, Banyár László, a Városgazda 18. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Kiss László, a Városgazda Utánpótlás Akadémia labdarúgó-szakosztályának az igazgatója, s természetesen az intézmény igazgatója, Kuba Gábor is.

A pályaátadásoknak nincsen vége, mert a közeljövőben újabb két műfüvessel gazdagodnak a kerületi iskolák.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva