Háromévesek lettek

Szerző • 2018-06-13 • Hírek, Sport Háromévesek lettek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva897

Ünnepélyes évzárót, de inkább önfeledt bulit tartott a Városgazda Utánpótlás Akadémia június 8-án a Bókay-kerti strandon, száz meg száz önfeledt és tehetséges gyermek részvételével. A cél az volt, hogy a szakosztályok, a sportolók és a vezetők elbúcsúzzanak az akadémia életében immár harmadik „tanévtől”, s egyúttal ünnepélyesen megnyissák a strandot és köszöntsék a nyarat.

Ha nem tudta valaki, hogy a Városgazda Utánpótlás Akadémia (VUA) harmadik születésnapi ünnepségére – komolyabban és iskolás nyelven megfogalmazva –, tanévzárójára érkezett, akkor azt is hihette volna, hogy valamiféle nyárköszöntő dzsemboriba csöppent a Park strand árnyas fái alatt. Gyermekek százszámra, büfék, kellemes zeneszó, boldog arcok… A „kellékek” adottak voltak, s valóban senkinek sem volt oka arra, hogy visszafogja magát, hogy ne boldogan és önfeledten töltse el ezt a délutánt.

Az első lépésektől

A miértre egyértelmű a válasz. A VUA a megalakulása óta tudatos utat követve, tervszerű munkát végezve igyekszik elérni a céljait, valóra váltani azt, amit az adott ciklusra elterveztek. Könnyű nekik, mondhatnák a „gonoszkodók”, akik nem gondolnak bele abba, hogy legyen bármilyen sok is az ügyes, rátermett gyermek, jól felépített edzésmunka nélkül nem jutna előrébb az egyesület egyetlen szakosztálya sem.

Kilenc szakosztály
A Városgazda Utánpótlás Akadémia kilenc szakosztályába várja a gyerekeket: labdarúgás, futsal és strandlabdarúgás, küzdősportok, úszás, vízilabda, szabadidősport, sakk, kosárlabda, jégkorong.

Kissné Baumann Gizella szakmai igazgatónak, aki sportos korában, válogatott atlétaként is megismerhette a siker ízét, ez a siker egészen más érzést ad.

Mi, nem kevesen, akik már a megalakuláskor ott voltunk, és segítettünk az első lépéseknél, tényleg a magunkénak érezzük az akadémiát – mondta, s amikor felment a színpadra, hogy köszöntse a vendégeket, elsősorban a VUA-színekben sportoló fiatalokat, két dolog „jött le”. Egyrészt az, hogy tényleg úgy beszélt a gyerekekhez, mintha a sajátjai, a barátai lennének, másrészt az, hogy bizony meg is hatódott a „diri néni”…

Felelősség

Végighallgatva a szavait, lehetett is oka a büszkeségre, mert kiderült: az akadémián úgy mennek a dolgok, ahogy kell, s ezt eredményekkel és eredményességgel támasztottak alá a szakosztályok. Ennek pedig egyenes következménye az, amit így fogalmazott meg a szakmai igazgató:

Sikk lett az akadémia, hogy úgy mondjam, divatos hely. Természetesen örülünk ennek, miközben tisztában vagyunk azzal, mekkora felelősséget ró ránk.

Ha belegondolunk a szavaiba, igazat kell adni neki, hiszen az akadémisták az életük során itt találkoznak először sporttal, igazi edzővel, ami alapvetően meghatározhatja a pályafutásukat.

Az edzők, köztük az egyetlen hölgy, természetesen ott voltak a színpadon. (Csak egyetlen észrevétel: az egységes megjelenésük és öltözetük rendet sugárzott, ami nélkül elképzelhetetlen a sport, a siker…) Ma már azzal büszkélkedhet a VUA, hogy kilenc szakosztálya van, ami egy nagy egyesületnek is a dicséretére válna.

Mosolygott a strand

Nem véletlenül jegyezte meg Banyár László, a Városgazda Utánpótlás Akadémia Nonprofit Kft. ügyvezetője, hogy az egyesület sok és felelősségteljes munkát ad mindenkinek, de ami a legfontosabb: örömtelit.

Azért, mert sikerélménynek örülhetünk mindnyájan…

Úgy, mint ahogy ezen a délutánon is, amely teli volt mosollyal a strandon, ahol ki tudja, hány leendő úszó diákolimpiai győztes is a medencébe csobbant.

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva