Hat pályán nyolc órán át

Szerző • 2019-04-24 • Hírek, Sport Hat pályán nyolc órán át bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva856

Nem először rendezett nyílt napot a Teniszport.hu Sportegyesület április 14-én a Thököly úti telepén. A rendezvény keretében a sportág sok-sok barátja ismerkedhetett meg, vagy barátkozhatott tovább a „fehér sporttal”.
A sportegyesület történetének egyik legszebb, legemlékezetesebb napja lehetett az elmúlt vasárnap, mert újra szélesre tárta a kapuit minden sportot szerető ifjabb és idősebb előtt – írta cikkében a bp18.hu.

Nem könnyű, fél évnél is hosszabb időszak után történhetett ez meg, amelynek során nem a labda, nem az ütő, s nem is a poén állt a középpontban. Pontosabban az utóbbi igen, mert kell-e nagyobb poén annál, mint hogy a bátran vállalt építkezés, átalakítás, klubházfelújítás után újra a játék kerül a középpontba?

Ismét a poén a poén

Érthetően boldog háziasszonyként fogadta a nyílt napra érkező vendégeket Borfői-Balázs Ildikó. Az Akadémia Teniszklubot üzemeltető Teniszport.hu SE elnöke elmondta, hogy azért sincs most nála boldogabb ember, mert végre maguk mögött tudhatják a munkálatok okozta kellemetlenségeket, s végre azt tehetik, amit szeretnek, amihez leginkább értenek.

Néhány hónapja még olyan távolinak tűnt ez a mai nap, hogy nem is hittem, hogy egyszer eljön… De eljött, s most tényleg az a legszebb muzsika számunkra, hogy ismét nagyüzemben pattog itt a labda. Ma például hat pályán nyolc órán át – mondta Ildikó, aki korábban természetesen első osztályú teniszező volt, szerzett ezüstérmet többek között csapat Európa-bajnokságon és vb-n is. Magyarán tudja, miről szól ez a sportág…

Gavallérok voltak

Az ember a boldogságát igyekszik megosztani másokkal is. A Thököly úti teniszklub üzemeltetői ezt úgy tették meg, hogy adtak egy sajátságos poént is a nyílt napjának: minden ingyenes volt.
Csak a tenisz és a játék szeretetét várjuk el ma a vendégeinktől. Labdát, ütőt is biztosítunk, sőt a gyerekeket még ajándékkal is várjuk.
Látva a vadonatúj, szinte még festékszagú klubházat, óhatatlanul is felvetődött az emberben: a szépet nem adják ingyen…

Az alapoktól
Borfői-Balázs Ildikó elmondta, hogy a Kapocs utcai, a Kastélydombi, a Darus utcai és az Eötvös Loránd iskola diákjai ismerkedhetnek meg a tenisz alapjaival a Thököly úti pályán. A teniszport.hu szervezésében az iskolák tornatermeiben, illetve aki komolyabban szeretné űzni a teniszt, szeretettel várják az Akadémia Teniszklubban is a szakköri tenisz mellett.

Valóban nem, de a mi segítőink voltak olyan „gavallérok”, hogy támogattak minket – mondta Ildikó. – A Decathlon Sportáruháznak, a sportruházatot gyártó Head cégnek és az önkormányzatnak is köszönet jár érte. Ezt mi oly módon tesszük, hogy a kerületi iskoláknak lehetőséget nyújtunk arra, hogy sportfoglalkozásokat tartsanak itt.

Nehéz volna ennél sportosabban kifejezni a köszönetet. Búcsúzáskor az elnök asszony azt is elmondta, hogy nincsen semmi új a nap alatt, a recept a régi.
Mint sportoló egykor már megtanultam, ám most ismét rájöttem, hogy akarattal, szorgalommal, hozzáértéssel szinte mindent el lehet érni.
Ennyiben maradtunk…

Forrás: bp18.hu/Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva