Határtalanul Csicsón

Szerző • 2014-11-21 • Hírek, Könnyű Határtalanul Csicsón bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1119

A felvidéki Csallóközt keresték fel a Gulner iskola 7. osztályos diákjai. A tanulmányi kirándulás során új élmények és barátságok születtek.

A Gulner Gyula Általános Iskola tanulói a Határtalanul program keretében az elmúlt két tanévben Kárpátalján, majd Erdélyben jártak, idén ősszel pedig a Felvidéket választották úti célul. A program hagyományait megőrizve szerveztek kirándulást a több mint 800 éves településre, Csicsóra. A szervezők célja a kapcsolatépítés volt, amiben Frech Gábor művésztanár és Jánk Zsolt osztályfőnök nyújtott segítséget. Őt már több évtizede kapcsolja össze a fafaragás művészete a településsel, amelyet faragott köztéri faszobrai valóságos magyar történelemi emlékhellyé varázsoltak.

A kiránduláson a 7. évfolyamos diákok vettek részt, akik megismerkedhettek a település és a vendéglátó iskola, a Gáspár Sámuel Alapiskola történetével, majd vetélkedő keretében tesztelhették magukat a kapott információkból. A kirándulókhoz a helyszínen csatlakozott a Kossuth Rádió egyik munkatársa is, aki interjúkat készített a látogatás alkalmából.

Clipboard07

Kállainé Szabó Szilvia, az iskola szülői munkaközösségének elnöke elmondta, hogy a felvidéki kirándulás során a diákok életre szóló élményekkel gazdagodtak.

– Az a fogadtatás és szeretet, amivel nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is vártak minket, felülmúlta minden képzeletünket. Ezt az érzést leginkább a vidéken még tapasztalható vendégszeretethez és közvetlenséghez tudnám hasonlítani. Ez alatt az egy nap alatt olyan szoros kapcsolat alakult ki köztünk és az ott élők között, hogy tavasszal majd mi látjuk vendégül a Csicsóról érkezőket, a nyárra pedig közös nyaralást tervezünk – mesélte.

A kirándulásról a diákok is hasonló lelkesedéssel tértek haza, hiszen élménybeszámolóikban mindannyian úgy nyilatkoztak, hogy nagyon érdekesnek találták Csicsót, és lenyűgözte őket a település történelmi múltja.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva