Hatvan új autóbusz áll forgalomba, kerületünkben is közlekednek majd

Szerző • 2020-10-29 • Hírek, Közlekedés Hatvan új autóbusz áll forgalomba, kerületünkben is közlekednek majd bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva177

Új, légkondicionált, alacsony padlós buszokkal bővül az elővárosi buszflotta Budapesten és környékén. A 30 Mercedes Conecto G csuklósbusz a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel, és Pécel, Gyál, Csepel, Szigetszentmiklós, valamint a 17., 18. és 21. kerületek közlekedését szolgálja majd ki. Az új buszok nyár óta fokozatosan álltak forgalomba a Volánbusz hálózatában – írta az MTI.

Október végére megérkezik a megrendelés következő 3 darabja, így november elejétől már mind a 30 Mercedes-Benz Conecto G közlekedhet majd Pécelről, Gyálról és Szigetszentmiklósról a fővárosba. Az agglomeráció mellett jelentős részben budapesti utasokat is szolgálnak majd Budapest 17., 18. és 21. kerületében is.

Az új alacsonypadlós, klimatizált buszok kerekesszékkel vagy babakocsival is használhatók – hasonlóan a BKV és a VT Arriva által Budapesten már üzemeltetett Mercedes Conecto G csuklósokhoz. A 37 ülő- és 76 állóhelyet kínáló járművek a korábbiaknál tágasabbak. A hathengeres, 360 lóerős dízelmotorok a legkorszerűbb, EURO 6D környezetvédelmi normának is megfelelnek, így csökken a károsanyag-kibocsátás is. A buszokba néhány biztonsági, diagnosztikai, és utastájékoztatási rendszert Debrecenben, a magyar szállítónál építik be és a forgalomba helyezés is itt történik – így, bár a buszokat Törökországban gyártják, az új járművekben hazai hozzáadott érték is van.

Az új csuklós autóbuszok megrendeléséről szóló megállapodást 2020. március 5-én írta alá a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. az ITK Holding Zrt. leányvállalatával, az Inter Traction Electrics Kft.-vel. A beszerzés értelmében egy éven belül 90 darab új generációs Mercedes-Benz Conecto G típusú jármű kezdi meg szolgálatát a közlekedési vállalatnál. A buszok egyharmada, mintegy 30 busz a fővárosi és elővárosi közlekedés segítését és a buszflotta fiatalítását szolgálja majd, míg a fennmaradó 60 darab vidéki nagyvárosokban – többek között Székesfehérvárott és Győrben – teljesít szolgálatot. Budapest és az elővárosok kiszolgálását segítő 30 új buszra a Volánbusz 3,2 milliárd forintot, míg a 60 új vidéki buszra a Volán Buszpark Kft. közel 6,3 milliárd forintot fordít.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva