Havanna szívében szűrtek

Szerző • 2019-04-03 • Hírek Havanna szívében szűrtek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva883

Békésen megfért egymás mellett egyfelől az apróságok egyik kedvence, az ugrálóvár, másfelől a koleszterin-, a vércukorszint-, a vérnyomás- és pulzusmérő, valamint a tüdőkapacitást ellenőrző állomás a Kondor Béla Közösségi Ház falai között, ugyanis itt rendezett egészség- és családi napot a Jövő Ifjúságáért Egyesület március 30-án – olvastuk a bp18.hu oldalon.

A szervezők szó szerint összekötötték a kellemest a hasznossal. Amíg a papák, mamák, nagyszülők az egészségük jelenlegi állapotát ellenőriztették, addig az apróságok szaltókat ugrottak a felfújt várban, vagy kézműves foglalkozáson lesték, miként is lehet, mondjuk, karláncot készíteni.

A szűrővizsgálatok sora a bevezetőben említetteken túl is igen hosszú volt. Nézzük csak a további listát… Volt EKG-vizsgálat, kórelőzmény-elemzés, haskörfogatmérés, testtömegindex-számítás, húgysavszint-, PSA- és véralkoholszint-mérés, véroxigén-vizsgálat, a táplálkozási szokások felmérése, sőt genetikai és életviteli kérdésekre is válaszokat kaphattak a látogatók. Az újraélesztés helyes gyakorlatát az Országos Mentőszolgálat munkatársai mutatták be, majd mentőtiszt felügyeletével az érdeklődők is kipróbálhatták a gyakran életmentő gyakorlatokat. A kényeztetés magasiskolája volt a várakozók rendelkezésére álló test- és lábmasszázs.

A szervező egyesület elnökével, Lukács Lászlóval és Havasi Zoltán önkormányzati képviselővel a Semmelweis Egyetem doktorai és a Magyar Rákellenes Liga munkatársai által tartott előadások szünetében tudtunk szót váltani. Már csak a hosszú sorok láttán is mindketten egyetértettek abban, hogy teljesülni látszik az a cél, hogy minél többen éljenek a kerületben az ingyenes szűrővizsgálatok lehetőségével.

Az egészség- és családi nap folyamán programkiegészítésként tartós élelmiszercsomagokat is osztottak.

Forrás: bp18.hu/G.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva