Havas, télies idő éjszakai fagyokkal

Szerző • 2015-01-24 • Hírek, Könnyű Havas, télies idő éjszakai fagyokkal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1969

A hétvégén visszatért a tél: havazás, hószállingózás jellemzi az országot, így a főváros területét is. Napközben továbbra is enyhe marad az idő, plusz 1-4 fok között alakul a hőmérséklet, a lehullott hó olvad, de éjszakánként fagyni fog – az utakon tessék vigyázni!

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Budapesten megdőlt a legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord péntekről szombatra virradóra. Az eddig rekord január 24-én 1986-ban Budapest-belterületen 4,5 fok volt, most éjszaka Budapest-Lágymányoson 5,2 fokot mértek. Szombaton már hidegebb levegő érkezik, lehűl a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentésében.

Az OMSZ szerint Budapesten vasárnap és hétfőn várható havazás, hózápor.

A távolabbi kilátásokról azt írja a meteorológiai szolgálat, hogy a jövő héten napközben 0-4 fok körüli hőmérsékletek a valószínűek, éjszaka szinte mindig fagyni fog, és a hét elején és a közepén is lehet számítani havazásra.

east mt snow

Az időjósok a következő kilátásokkal kecsegtetnek minket:

vasárnap:

Túlnyomóan borult lesz az ég, több helyen valószínű havazás, de keleten havas eső, eső is lehet. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon erős, helyenként viharos lesz, ott néhol hófúvás kialakulhat, az ország keleti részén csak élénk légmozgás valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

hétfő:

Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Elszórtan alakulhat ki hózápor, kisebb havazás, keleten néhol havas eső, eső. A Dunántúlon megerősödik az északi szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

kedd:

Éjszaka átmenetileg kevesebb lesz a felhő, majd reggeltől nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Szórványosan kisebb havazás, hózápor lehet. Néhol megélénkül a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -7 fok között valószínű, de a derült, havas, szélvédett tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

(Címlapkép: jlobl.blogspot.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva