Hazaérkeztek olimpikonjaink

Szerző • 2016-08-24 • Hírek, Sport Hazaérkeztek olimpikonjaink bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva678

Augusztus 31-én reggel 8 óra körül leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren az aranygép névre hallgató repülő, amelynek fedélzetén a Rio de Janeiróból hazatérő magyar olimpikonok utaztak.

Az érmet nyert versenyzők közül a három arany- és egy ezüstéremmel záró úszó, Hosszú Katinka, a párbajtőrben olimpiai bajnok Szász Emese, az aranyérmes női kajaknégyesből Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina, továbbá a férfi párbajtőrcsapattal bronzérmes Rédli András tartózkodott a fedélzeten – írta az MTI.

rio_

A járattal a sportolókon kívül kísérők, orvosok, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság stábjának tagjai is utaztak. A repülőtéren kettős tűzoltó vízsugárral fogadták az aranygépet, vagyis ugyanúgy, ahogy korábban a magyar labdarúgó-csapatot.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a hagyományokkal ellentétben most nem szerveztek nyilvános fogadást, ezt inkább a Syma Csarnoknál tartották meg, ahol a tervek szerint a vasárnap véget ért olimpia valamennyi magyar érmese színpadra lép.

Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal zárta a riói olimpiát, ami fantasztikus teljesítmény.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva