Hazai akrobatika felsőfokon – verseny a Sportkastélyban

Szerző • 2015-10-15 • Hírek, Sport Hazai akrobatika felsőfokon – verseny a Sportkastélyban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3049

Ritmus, dinamika és utánozhatatlan mozdulatok. Az őszi szezon első területi akrobatikus rock and roll táncversenyét a Pestszentimrei Sportkastélyban rendezték meg.

A kerület adott otthont október 10-én az Akrobatikus Rock And Roll Budapesti Területi Táncversenynek. Az akrobatikus rock and roll a Magyar Táncsport Szakszövetség egyik ága, s a rock and roll és a swingtáncok közül az egyetlen versenysport.

Ez a műfaj sokkal inkább sport, mint tánc, hiszen egyszerre igényel nagyon komoly állóképességet, dinamikát, lazaságot és erőt. Bár az alaplépés nem túl bonyolult, a pontos kivitelezése rengeteg gyakorlást igényel. Erre épül az emelésekkel és bonyolult térformákkal fűszerezett koreográfia, amit a táncosoknak saját és a döntőben a helyszínen kapott zenére is elő kell tudniuk adni.

akrobat01_bent

Az akrobatikus rock and roll egyike azon ritka sportágaknak, amelyek folyamatosan változnak. Az első versenyeket az 1970-es években rendezték, nemzetközi szinten azonban csak 1985 óta versenyeznek együtt az amatőr és a profi sportolók. A RÓK And Roll Sportegyesület területi versenyén a gyermektől a felnőtt korosztályig páros, kis- és nagyformációkban indultak a táncosok.

akrobat02_bent

Csúcsformában a tánccal

A RÓK And Roll Sportegyesület alig két éve alakult meg, de a rövid fennállása alatt elért sikereinek köszönhetően Budapest több kerületéből, sőt a főváros agglomerációjából is egyre többen járnak hozzájuk sportolni. Céljuk a sport és a kulturális tevékenység társadalmi fontosságának képviselete, sportesemények szervezése, valamint a versenytánc elismertségének növelése a gyermek- és ifjúsági korosztály minél szélesebb rétegeinek bevonásával.

Az edzők fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy ez a mozgásforma valóban egy sport, amelyben közös erővel és kitartással lehet szép eredményeket elérni.

akrobat03_bent

Látványos verseny

A területi táncversenyen a showelemekkel és akrobatikával tarkított táncok most is vidám hangulatot és színt varázsoltak a Sportkastélyba. A bemutatott koreográfiák a közönséget és a zsűrit egyaránt magukkal ragadták, és méltán igazolták a magyar csapatok rátermettségét, a hazai mezőny erejét. A versenyzők színes-csillogó ruhákban, vérpezsdítő rockszámokra mutatták be kiváló ritmusérzékről árulkodó produkcióikat.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva