Házhoz megy a szelektív hulladékszállítás

Szerző • 2015-01-25 • Hírek, Zöld környezet Házhoz megy a szelektív hulladékszállítás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva7489

Az elmúlt év végén helyezte ki a XVIII. kerületben a hulladékgyűjtőket az FKF Nonproift Zrt., a házhoz menő, szelektív hulladékgyűjtési rendszer elindításaként.

A kukák ürítése decemberben kezdődött, és azokat az FKF munkatársai heti, vagy négyheti rendszerességgel ürítik.

A lakcímre lebontott – azaz irányítószám, utca és házszám alapján részletezett – ürítési terv az FKF honlapján ide kattintva letölthető.

A hulladékelszállítás napja a kerületben a péntek. A heti rendszerességgel ürítendő kukákat reggel 5 óráig, a négyheti ürítésűeket pedig 12 óráig kell kihelyezni. Utóbbi gyűjtőedényeket legközelebb január 30-án, majd február 27-én ürítik ki.

A házhoz menő szelektív szemétgyűjtés kapcsán a fővárosban összesen 403 ezer színes fedelű kukát helyez ki az FKF Zrt. Ezek nagy része január 16-ig a helyére került, így Budapest lakosságának 90 százalékánál már működik a rendszer.

A XVIII. kerület új típusú, szelektív edényekkel történő lefedése 2013. márciusától 2014. novemberéig zajlott. Azokon a címeken, amelyeken valamilyen ok miatt (pl. nem tartózkodtak otthon, nem volt átvevő a helyszínen) nem történt meg az átadás, ott folyamatos a szelektív edények pótlása.

Pestszentlőrinc-Pestszentimrén megközelítőleg huszonkétezer azon lakossági gyűjtőpontok száma, amelyek a szelektív programba bevonhatóak, ezen címekre a budapesti szelektív gyűjtőedények 11 százalékát helyezték ki. A begyűjtési tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a budapestiek betartják a szelektív hulladékgyűjtés szabályait.

A szétválogatott szemét elszállítását az FKF Zrt. 60 darab, környezetbarát üzemelésű gyűjtőjárművel végzi.

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva