Háziállatok elhelyezésében is tud segíteni az önkormányzat

Szerző • 2020-03-26 • Hírek, Közélet Háziállatok elhelyezésében is tud segíteni az önkormányzat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva405

A Budapest XVIII. kerületében lakó állattartók részére a koronavírus-fertőzés vagy annak gyanúja miatt kórházi tartózkodásra kényszerülő, állataikról gondoskodni nem tudó, egyedülálló állattartók ebeinek, valamint zárt térben tartott macskáinak gondoskodásáról intézkedik az önkormányzat. Ilyen esetben a 296-1351 telefonszámon vehetik fel az állattartók a kapcsolatot a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Osztályával.

Azok a Budapest Főváros XVIII. kerületében lakó egyedülálló polgárok, akik ebet, vagy zárt térben macskát tartanak (a köznyelvben „benti macskák”) és koronavírus-fertőzés, vagy annak gyanúja miatt kórházi tartózkodásuk válik szükségessé, az alábbi módon gondoskodhatnak a kórházi tartózkodás ideje alatt felügyelet nélkül maradó ebükről, vagy zárt térben tartott macskájukról.

Elsődlegesen az állatoknak az állattartók családtagjainál, rokonainál, ismerőseinél való elhelyezéséről, illetve ezen személyek útján az állatok tartási helyén történő ellátásáról gondoskodjanak.

Amennyiben az elhelyezés ilyen módon nem lehetséges, kérjük állatpanzióban vagy állatmenhelyen elhelyezni az állatokat.

Amennyiben a fentebb ismertetett módokon nem tudják elhelyezni állataikat, akkor a XVIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal (az erre a célra kötött szerződésben rögzített elszállítási és őrzési díjak ellenében ) gondoskodik az állatok szakszerű elszállíttatásáról és elhelyezéséről.

Ilyen 296-1351 telefonszámon vehetik fel az állattartók a kapcsolatot a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Osztályával.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva