Hazugságokkal házal a sajtóban az MSZP

Szerző • 2014-09-24 • Hírek, Polgármester Hazugságokkal házal a sajtóban az MSZP bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2757

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott szerdán délelőtt Ughy Attila polgármester, miután a pestisracok.hu internetes portál hírül adta: egy birtokukba jutott hangfelvételen Kőrös Péter, az MSZP XVIII. kerületi frakcióvezetője állította, fele sem igaz annak, amit Ughy Attiláról a sajtóban terjesztettek.

– Ma délelőtt a pestisracok.hu kiderítette, ellenfeleink milyen módon szervezik kampányukat. A birtokukba jutott hangfelvételen, büszkén meséli egymásnak a helyi MSZP frakcióvezetője és kampányfőnöke: hogyan kell az ellenfelet lejáratni, illetve nevetgélnek, amiért átverték a XVIII. kerület közösségét, és kárt okoztak azoknak az orgánumoknak, amelyek ráugrottak „fele sem igaz” információikra – kezdte sajtótájékoztatóját Ughy Attila.

A pestisracok.hu úgy fogalmaz: a baloldal képviselőjelöltje azt vallja be egy, a portáljuk által megszerzett hangfelvételen, hogy a fele sem volt igaz annak, amit Ughy Attiláról a sajtóban elterjesztettek. „Nálunk az Ughy Attilánál mekkorát ütött b… meg az, hogy megírták azt, hogy csak… utazgattak. Foglalkozott vele az RTL, a Blikk, előtte mindegyik megkapta. Fele sem volt igaz!”– ismerte el belső körökben, saját párttársai előtt Kőrös Péter.
– Én a XVIII. kerület polgármestereként szeretném jelezni, ez elsősorban nem személyes ügy. Kőrös Péter, aki nemrég „egység sugarú síkidomoknak” nevezte a választókat, olyan irányba szeretné vinni a kampányt, ahol az ellenfélről csak olyat lehet híresztelni, amit leginkább a fekália szóval lehet illetni – fogalmazott a polgármester.
Ezzel kapcsolatban a pestisracok.hu-n ez olvasható: A hangfelvételen azt is nyomatékosítja Kőrös Péter, hogy „ellenzékből nem kell reálisnak lenni”, ráadásul kommunikációs utasítást is ad párttársainak: „az ellenfélről csak sz..t”.
– Mindebből én azt a következtetést vonom le – mondta Ughy Attila –, hogy a kerületi MSZP lenézi a választópolgárokat, beismeri: hazugságokkal házal a sajtóban, szórólapokon.
A polgármester hangsúlyozta: mivel semmiféle épkézláb elképzelésük a kerület életével kapcsolatban nincsen, ezért rémhírekkel igyekeznek lejáratni ellenfeleiket. Ezután a 2002-es választásokra emlékeztetve Ughy Attila felelevenítette Ron Werber negatív kampány módszerét, majd kiemelte:
– A derék kerületi frakcióvezető és kampányfőnöke, külvárosi Ron Werbernek képzelve magukat, a kerületben próbálnak háborús állapotokat szítani.
A polgármester ezután az MSZP vezetőihez intézett kérdéseket a sajtón keresztül.
– Tisztelettel kérdezem a Magyar Szocialista Párt országos és fővárosi vezetőit: tudtak-e arról, hogy az egyik kerületi szervezetük vezetői hazugsággal házalnak, félrevezetik a közvéleményt és ezt be is vallják? Központi iránymutatás ez, vagy csak a XVIII. kerületben tisztelik meg a választókat félrevezető kampányukkal?

Ughy Attila emlékeztetett: a napokban Kunhalmi Ágnes elhatárolódott egy másik kerületbeli képviselőjelöltjüktől.
Mint ismert, kedden Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke elhatárolódott Garabits Károly, Erzsébetváros 12. választókerületének, közös baloldali képviselőjelöltjének, egy nyilvánosságra került hangfelvételen hallható mondataitól, amelyek szerint: „előre nem fogadunk el pénzt… lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik”.
– Tisztelettel kérem Kunhalmi Ágnest, vonja le a konzekvenciáit annak, ha az egyik kerületi kampányfőnöke – aki korábban Simon Gáborral dolgozott – hasonló módon félrevezeti a polgárokat. Kérem ugyanakkor a szocialista pártot: a kampányból hátralévő napokban az alternatívák versenyével próbálja felhívni magára a figyelmet, nem a hazugsággal való házalással.

A sajtótájékoztató végén Ughy Attila polgármester a kerület nevében utasította vissza azokat a vádakat, amelyek a város vezetésén keresztül az egész kerület minden egyes állampolgárát érték a szocialisták részéről.

bp18.hu, DIA

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva