Magánadomány segítségével újul meg a Tomory Lajos Múzeum havannai kiállítóhelye

Szerző • 2020-11-24 • Hírek, Kultúra Magánadomány segítségével újul meg a Tomory Lajos Múzeum havannai kiállítóhelye bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva105

Nemsokára a végéhez ér az augusztus végén megkezdett felújítás: özvegy Buna Konstantinné adományának segítségével egyenlőre csak online formában adhatják át a Buna Konstantin emlékkiállításnak, az Állami lakóteleptől a Havannáig című lakótelep-történeti és életmód kiállításnak, illetve a múzeumpedagógiai/közösségi programjainknak helyet adó telephelyet, amelyet, ha újra megnyithatnak, a Múzeum baráti körével és a Civil Zöldítőkkel közösen fognak használni.

És, hogy mi újult meg: sikerült megjavítani a tető bádogozását, újrafesteni a helyiségeket, kicserélni a riasztórendszert, beépített szekrényfal mögé rejteni a múzeumpedagógiai és közösségi programokat szolgáló kelléktárat, megújítani és kiegészíteni a bútorzatot, képsíneket és plusz világítást felszerelni, megújítani a külső információs táblákat.

“10 év használat után erősen ráfért már erre a telephelyünkre a felújítás, amire a nagylelkű felajánlás nélkül esélyünk sem lett volna. A Városgazda jóvoltából a foglalkoztató előtti járda is balesetmentessé vált, köszönet érte. Ha jó lesz az idő, a Civil zöldítőkkel közösen átfestjük a rácsokat és szeretnénk az épület előtt található kiskertet is újjávarázsolni. Köszönjük a felajánlást és külön köszönöm kollégáim áldozatos munkáját! Valamint az önkormányzat hozzájárulását, hogy élhettünk ezzel a lehetőséggel” – írta bejegyzésében a múzeum Facebook-oldalán Heilauf Zsuzsanna igazgató.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva