Hétfőn megdőlt az 1966-os budapesti szélrekord

Szerző • 2019-01-15 • Hírek, Közélet Hétfőn megdőlt az 1966-os budapesti szélrekord bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva664

Az ország nagy részén kedden is viharos szélre figyelmeztettek, ami a hét további napjaiban csökkenni fog ugyan, de marad a szeles, felhős idő és csapadékra is számítani kell.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este a Facebook-oldalán azt írta: az előzetes adatok alapján a János-hegyen 104,8 kilométer/órás széllökés is előfordult, ezzel pedig megdőlt a január 14-ei 100,8 kilométer/órás budapesti szélrekord, amelyet 1966-ban mértek.

Kedden napközben a délnyugati és északkeleti tájak kivételével ismét többfelé viharossá fokozódhat a szél. Egy-egy helyen 85 kilométer/óra fölötti széllökés is lehet. A hegyvidéki területeken azonban 100 kilométer/óra feletti széllökések is lesznek. Kitértek arra is, hogy hózáporokban eleinte északkeleten, éjjel pedig már máshol is hullhat kevés (akár 2-3 centiméternyi) hó. Kedden, a nap második felében főként északkeleten lehet kisebb havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 0 és mínusz 7 fok között valószínű, de az Északi-középhegység havas, szélvédettebb völgyeiben több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között alakul.

Szerdán is felhős lesz az ég, de a légmozgás mérséklődik és a délnyugati irányba fordul. Napközben + 5-6 fok várható.

Csütörtökön erősen felhős lesz az ég, eső és zápor is várható délutántól. A délnyugati szél is megerősödik, 4-11 fok közé esik majd a hőmérséklet

Pénteken és szombaton is borús időre van kilátás, kezdetben eső, majd havaseső várható, ami később hó vált fel. A hőmérséklet fokozatosan csökken majd: 0 és 7, illetve -1 és 5 fok körül várható.

Fotó: pixabay

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva