Hétvégére megérkezik a TAVASZ!

Szerző • 2018-03-06 • Hírek, Közélet Hétvégére megérkezik a TAVASZ! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva769

Eleinte még csapadékos lesz az idő, amely lassan melegedni fog és hétvégére már 16-19 fokot mondanak az időjósok.

Szerdán marad a borongós idő, főleg a Dunától keletre újabb esőkkel. Reggel 0, délután +6 fok körüli értékeket mérhetünk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint a nyugati ciklon előoldala alakítja időjárásunkat. Szerdán napközben a csapadékzóna fokozatosan északkelet felé helyeződik, több helyen a felhőzet is elvékonyodik, felszakadozik. Kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön a nap első felében még előfordul csapadék, majd csökken a felhőzet, kisüt a nap. Az északnyugati szél megerősödhet. 7 és 12 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Pénteken és szombaton változóan felhős időre van kilátás, komoly csapadék nélkül. A megerősödő délnyugati széllel még enyhébb levegő éri el hazánk térségét: szombaton már 10-16 fokos tavaszi meleg ígérkezik.

Vasárnap megvastagszik a felhőzet, de főként a Dunántúlon szakadozott lesz a felhőzet. Többfelé várható eső. A déli szél több helyen erős, az Észak-Dunántúlon viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 19 fok között valószínű.

Forrás: OMSZ

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva