Hetven éves az Aprók Falva óvoda

Szerző • 2017-03-10 • Hírek, Közélet Hetven éves az Aprók Falva óvoda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva899

Születésnapot ünnepelt a pestszentlőrinci Aprók Falva óvoda. Az intézményben hetven éve vigyáznak az apróságokra, nevelik, óvják őket és adnak meg mindent, ami 3és 6 éves kor között az önfeledt, játékos kisgyermekkorhoz szükséges.

A Pestszentimrei Közösségi Házban március 3-án megtartott ünnepségen Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy felnőttként miért is jó találkozni az óvodásokkal.

Nagy örömmel megyek el minden hasonló ünnepségre, mert megható az a komolyság, gyermeki tisztaság és lelkesedés, amivel a kicsik készülnek az előadásukra – mondta Galgóczy Zoltán, majd kitért arra is, hogy miért a pestszentimrén ünnepel egy lőrinci óvoda. – Az ok prózai, ugyanis az Aprók Falva tornaterme kicsi egy ilyen rendezvényhez, de dolgozunk azon, hogy ez megváltozzon.

Az alpolgármester az önkormányzat nevében megajándékozta az óvodát egy szép faliórával, és ezzel együtt jelképesen átadta azt a 700 ezer forintot,a mivel a kerület vezetése hozzájárult a hét évtizednyi nevelőmunka elismeréséhez.

Minkolényi Ilona óvodavezető elmondta, hogy az Aprók Falva óvoda olyan személyiségfejlesztő programmal dolgozik, ami – a különbözőségek teljes tiszteletben tartása mellett – lehetővé teszi a sajátos nevelési igényű, a beilleszkedési nehézségekkel, magatartásbeli és tanulási problémákkal küzdő gyermekek nevelését, valamint az enyhén látássérült vagy értelmi fogyatékos gyermekek közösségbe való integrálását.

A születésnap alkalmából az óvoda csoportjai énekes, játékos előadással készültek, amit a meghívott vendégek között Kőszegi János, az óvodának otthont adó Ganztelep önkormányzati képviselője és Kéthelyi Mátyás a XVIII. kerületi önkormányzat Köznevelési, Közművelődési és Sportirodájának vezetője is megtekintett.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva