Huller Ágoston emlékkiállítás a Kondorban

Szerző • 2020-08-18 • Hírek, Programok Huller Ágoston emlékkiállítás a Kondorban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva213

Huller Ágoston, kerületünk meghatározó képzőművésze 2019 március 4-én, életének 75. évében hagyott itt bennünket. A Kondor Béla Közösségi Ház kiállítással szeretne emléket állítani az intézménnyel szoros kapcsolatban álló művésznek. A tárlat szeptember 3-án, 17 órakor nyílik meg.

A Kondor azt írta beharangozójában, hogy a képzőművész ezer szállal kötődött Pestszentlőrinchez: itt végezte el az általános- és középiskolát, itt élt hosszú éveken át a Bakonybánk utcában, és itt lett alapító tagja és vezetője a 2005-ben alakult 5Kor Képzőművész Csoportnak, amely a mai napig aktívan és termékenyen működik. Huller Ágoston ötlete volt a Szamárfül című kiállítás, amely évente egyszer képzőművészek tucatjait hívja egybe közös alkotásra a Kondorban.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata munkássága elismeréseként 2017-ben Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre kitüntetést adományozott neki.

A kiállítást megnyitja: Dr. Feledy Balázs, MS. Mester-díjas művészeti író, művészettörténész

Közreműködik: Horváth Zsolt

Kurátor: Árvay Zolta képzőművész

A kiállítási megtekinthető szeptember 24-ig, az intézmény nyitvatartási idejében.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva