Húsz autót ajánlott fel a Toyota a járvány elleni védekezéshez

Szerző • 2020-04-06 • Hírek, Közélet Húsz autót ajánlott fel a Toyota a járvány elleni védekezéshez bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva277

A Toyota magyarországi márkaképviselete a koronavírus-járvány elleni védekezéshez húsz gépjárművet ajánlott fel, amelyeket az Országos Mentőszolgálat, egészségügyi dolgozók és nagyobb segélyszervezetek fognak használni munkájukhoz.

Hat járművet a Kiskunhalason újonnan felépült kórház kap meg, hatot az Országos Mentőszolgálat, nyolcat pedig karitatív szervezetek fognak használni, hogy azt a sok felajánlást, amit kapnak, el tudják juttatni a rászorulókhoz. Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a kormány intézkedéseinek és a lakosság szabálykövető magatartásának köszönhetően – úgy tűnik – sikerült lelassítani a járvány terjedését. Hozzátette, a csoportos megbetegedések fázisában tartunk, és arra kell készülni, hogy a tömeges megbetegedések időszakába lépünk, ami nehezen, de a szabályok betartásával talán elkerülhető.

A mentők dolga az, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyvekre készüljenek – hangoztatta Győrfi Pál, jelezve: az életmentés személyi és tárgyi feltételei a mentőszolgálatnál rendelkezésre állnak.

László Richárd, a Toyota országigazgatója elmondta, olyan autókat válogattak össze, amelyeket eddig a partnereik tesztautóként használtak. Mivel erre ebben az időszakban nincs lehetőség, a járvány elleni védekezésben hasznosabbak lehetnek ezek a járművek – tette hozzá.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva