Húsz éve szépítik a kerületet

Szerző • 2018-11-14 • Hírek, Közélet Húsz éve szépítik a kerületet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva726

Huszadik alkalommal rendezték meg idén a XVIII. kerületben a Szebb, virágosabb kerületünkért elnevezésű, kerületszépítő pályázatot, melynek nyerteseit a Rózsa Művelődési Házban díjazták.

Dömötör István alpolgármester a díjátadón kiemelte, hogy míg 20 évvel ezelőtt 30 résztvevővel és 200 ezer forinttal indult el ez a kezdeményezés, addig idén már 1500 kerületi lakos dolgozott azon, hogy az önkormányzat által biztosított növények elültetésével szépítse lakókörnyezetét.

Ebben az évben 5 millió forintból valósult meg ez a program, amiről elmondható, hogy talán a legsikeresebb azok közül, melyeket az önkormányzat a lakossággal közösen hajt végre – fogalmazott Dömötör István, hozzátéve, hogy örömteli kihívás az évről-évre növekvő részvételi kedv, és továbbra is arra bíztatott mindenkit, hogy akinek van olyan ismerőse, akit be lehetne vonni a kerületszépítésbe, annak szóljanak, hívják őket jövőre.

Az alpolgármester elmondta, hogy több mint 20 intézmény, köztük iskolák, óvodák is részt vettek a programban.
A virágültetésen túl ezekben az intézményekben a pályázatok olyan ötleteket, megoldásokat is tartalmaztak, melyek révén biztosak lehetünk abban, hogy a gyermekek környezettudatos nevelésére fókuszálnak, és következő generációknak már sokkal természetesebb lesz ez a gondolkodásmód.

A Szebb, virágosabb kerületünkért pályázat első meghirdetése óta részt vesz a programban Litauszki Pál. Az idén 95. életévét betöltött nyugdíjas korát meghazudtoló aktivitással dolgozik lakóhelye megszépítéséért. Idén például az utcaszakasz kategória első helyéért járó elismerést vehette át.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva