http://fc08.deviantart.net/fs25/i/2008/168/9/4/___Handball_Poster____by_blackboxmedia.jpg

Hutvágner: Eltökélt a brigád

Szerző • 2014-08-06 • Hírek, Sport Hutvágner: Eltökélt a brigád bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1248

Júliusban megkezdte a felkészülést a szeptember elején kezdődő bajnokságra a PLER-Budapest kézilabdacsapata. A felkészülés első szakaszában napi két edzést tart a vezetőedző, Hutvágner István, hogy aztán augusztus 6-tól már kézbe kerüljön a labda is. 

A szakvezetés edzőmérkőzésekkel kontrollálja majd, hol tart az együttes a Balatonfüred elleni szeptember 3-i találkozó előtt.

A három hete tartó meneteléstől, ahogy Hutvágner István fogalmazott, „nem került padlóra a csapat”. Nem, mert bírják a terhelést a fiúk, s a pihenő sem volt olyan hosszú, hogy elfelejtsék a nehéz edzéseket. Azok már a zsigereikben vannak.
– Engem is meglepett, hogy mennyire terhelhetők. Ezt láttam és látom az erőnléti, s ezt a futóedzéseken is. Igaz, ez utóbbiakért nem igazán lelkesednek, de tisztában vannak azzal, hogy enélkül nem lehetnek eredményesek, így zokszó nélkül csinálják. Persze nem is kedv kérdése ez… A hat és fél héten át tartó alapozással azt kell elérnünk, hogy eredményesek legyünk a bajnoki szezonban.

hand2

Kondi – jeles

A felkészülés három helyszínen zajlik. A pestszentimrei Nemes Fitnessben a súlyzók kerülnek elő. A Lőrinci Sportcsarnokban a labda a főszereplő, ám nem a megszokott módon. Egyelőre a lábak idomítják a lasztit, futballozik a csapat. A felkészülés harmadik helyszíne a csarnok melletti műfüves pálya, ahol a futóedzéseket tartja Soldos Péter erőnléti edző, aki Prágából költözött Lőrincre, egy ugrásnyira a sportcsarnoktól. Ő is csak dicsérni tudta a srácokat.

Meccs meccs után

A PLER négy felkészülési mérkőzést vív augusztusban: 6-án a Dabas ellen a Lőrinci Sportcsarnokban, 12-én az Eger ellen idegenben, 18-án újra a Dabas ellen idegenben, 22-én ismét az Eger ellen, de hazai környezetben.

– Meglepett, hogy milyen jó állapotban vannak. A titok nyitja persze egyszerű: fiatalok, sokan közülük még húszon inneniek, s ebben a korban szinte határtalanul terhelhetők. Az alapozás előtti pihenő többeknek még jót is tett. A kondijukat megőrizték, ezzel szemben kiéhezetten jöttek vissza, s nagy kedvvel végzik az edzéseket.
Ami a kedvet illeti, jól érzékelhető volt ez azon a focimeccsen is, amelyet a csarnokban vívtak egymás ellen a játékosok.
S arra a kérdésre, hogy milyen is az új PLER, rövid volt a vezetőedző válasza:
– Eltökélt brigád…

hand1

Akár a középmezőnyben

Az egyesület ügyvezető igazgatója, Kovács Milán bizakodva várja a rajtot.
– A tavalyi szezonban bebizonyította a csapat, hogy a PLER-es fiataloknak van keresnivalójuk az élvonalban. Tény, hogy nem volt könnyű évünk, de a játékosok helytálltak, s a lehetőségeinkhez képest nagyon jó eredményt értek el. A többségi tulajdonosunknak, egyben főtámogatónknak, a kerületi önkormányzatnak és a vezetőinek köszönhetően ezt a szakmai vonalat folytathatjuk az előttünk álló szezonban is. Főleg PLER-es nevelésű vagy PLER-es kötődésű játékosokkal várjuk a rajtot. Elismert utánpótlás-bázisunk játékosainak ebben az évben is lehetőséget adunk a bizonyításra a felnőttek között. A vezetőedzői posztot továbbra is Hutvágner István tölti be, aki az elmúlt idényben a felnőtt csapatnál is bizonyított. A 8. helyezés igazolta, hogy jó úton járunk, és jól működő dolgot kezdtünk el építeni. Célunk a biztos bennmaradás, sőt akár a középmezőny elérése – mondta az ügyvezető igazgató.

bp18.hu, Róth Ferenc

hand

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva